Triušienos ir kopūstų troškinys su vynuogėmis
-
Gaminimas 1h 10min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
alyvuogių aliejus4 šaukštas (-ai)
-
triušiena1 kg
-
kopūstas1 vnt.
-
baltasis svogūnas1 vnt.
-
morkos1 vnt.
-
česnakas1 skiltelė (-ės)
-
lauro lapai2 vnt.
-
šalavijaikeletas
-
vynuogių sultys120 ml
-
besėklės vynuogės200 g
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Įkaitinkite didelį puodą su aliejumi, apkepkite triušiienos gabalėlius ant silpnos kaitros apie 10 min. Suberkite kubeliais supjaustytą svogūną, sutarkuotą morką, česnaką, sukapotus šalavijus, susmulkintą kopūstą.
Pagardinkite druska ir pipirais. Pamaišykite ir kepkite apie 10 min. Supilkite sultis, įpilkite vandens, kad apsemtų produktus, ir uždengę puodą troškinkite triušieną apie 30–35 min.
Į troškinį suberkite vynuoges. Pamaišykite ir patroškinkite apie 10 min. su pusiau atidengtu dangčiu, kad išgaruotų šiek tiek vandens.
Patarimas. Į troškinį galite įdėti 1 šaukštą medaus. Medus paryškins troškinio skonį.