Triušienos mėsainis su „Buffalo“ padažu

  • Gaminimas 45min
  • Vidutinis
Triušienos mėsainis su „Buffalo“ padažu

Ingredientai

,,Buffalo" padažui reikės:

  • Lydytas sviestas
     50 g
  • Aštrus padažas
     50 g
  • Obuolių actas
     1 šaukštas (-ai)
  • Vorčesterio padažas
     1 šaukštas (-ai)
  • Česnakų milteliai
     1 žiupsnelis

Mėlynojo pelėsinio sūrio padažui:

  • Majonezas
     150 g
  • Citrinų sultys
     2 šaukštelis (-iai)
  • Druska
     0.25 šaukštelis (-iai)
  • Pelėsinis sūris
     70 g

Salotoms:

  • Morkos
     2 vnt.
  • Salierų stiebai
     2 vnt.
  • Aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • Actas
     2 šaukštas (-ai)

Patiekalui:

  • Smulkinta triušiena
     750 g
  • Džiūvesėliai
     2 šaukštas (-ai)
  • Šviežios kapotos petražolės
     2 šaukštas (-ai)
  • Kapoti čiobrelių lapeliai
     1 šaukštelis (-iai)
  • Česnakų milteliai
     1 šaukštelis (-iai)
  • Druska
      pagal skonį
  • Pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Dubenyje sumaišykite susmulkintą triušieną, panko džiūvėsėlius, kapotas petražoles ir čiobrelius, česnakų miltelius. Pagardinkite druska ir pipirais. Suformuokite mėsainių maltinukus, apvyniokite maistine plėvele ir padėkite 10 min. šaltai.

Pasigaminkite garnyrą. Bulves labai gerai nuplaukite, supjautykite ketvirčiais, sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, apibarstykite druska ir apšlakstykite aliejumi. Kepkite 180 0C temperatūros orkaitėje apie 30 min.

Pasiruoškite Buffalo padažą. Dubenyje išmaišykite visus Buffalo padažui skirtus produktus.

Paruoškite mėlynojo pelėsinio sūrio padažą. Dubenyje išmaišykite išvardytus produktus iki vientisos masės.

Morkas nuskuskite ir supjaustykite su daržovių skustuku plonomis juostelėmis. Saliero kotus nuplaukite ir supjaustykite įstrižais plonais griežinėliais. Daržoves apšlakstykite aliejumi, actu. Pamaišykite.

Imkite suformuotus mėsainių paplotėlius, apšlakstykite Buffalo padažu ir dėkite kepti ant grilio keptuvės arba ant grotelių. Kepkite iš abiejų pusių apie 10 min. Kepdami nuolat apšlakstykite Buffalo padažu.

Bandeles perpjaukite per pusę ir apkepkite ant grotelių. Ant vienos bandelės pusės dėkite iškeptą mėsainio paplotėlį, pagardinkite mėlynojo pelėsinio sūrio padažu, užberkite daržovių salotų ir uždėkite kitą bandelės pusę.

Panašūs receptai

Lipnūs sparneliai

25min • Lengvas