Triušienos mėsainis su „Buffalo“ padažu
-
Gaminimas 45min
-
Vidutinis
Ingredientai
,,Buffalo" padažui reikės:
-
Lydytas sviestas50 g
-
Aštrus padažas50 g
-
Obuolių actas1 šaukštas (-ai)
-
Vorčesterio padažas1 šaukštas (-ai)
-
Česnakų milteliai1 žiupsnelis
Mėlynojo pelėsinio sūrio padažui:
-
Majonezas150 g
-
Citrinų sultys2 šaukštelis (-iai)
-
Druska0.25 šaukštelis (-iai)
-
Pelėsinis sūris70 g
Salotoms:
-
Morkos2 vnt.
-
Salierų stiebai2 vnt.
-
Aliejus2 šaukštas (-ai)
-
Actas2 šaukštas (-ai)
Patiekalui:
-
Smulkinta triušiena750 g
-
Džiūvesėliai2 šaukštas (-ai)
-
Šviežios kapotos petražolės2 šaukštas (-ai)
-
Kapoti čiobrelių lapeliai1 šaukštelis (-iai)
-
Česnakų milteliai1 šaukštelis (-iai)
-
Druskapagal skonį
-
Pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Dubenyje sumaišykite susmulkintą triušieną, panko džiūvėsėlius, kapotas petražoles ir čiobrelius, česnakų miltelius. Pagardinkite druska ir pipirais. Suformuokite mėsainių maltinukus, apvyniokite maistine plėvele ir padėkite 10 min. šaltai.
Pasigaminkite garnyrą. Bulves labai gerai nuplaukite, supjautykite ketvirčiais, sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, apibarstykite druska ir apšlakstykite aliejumi. Kepkite 180 0C temperatūros orkaitėje apie 30 min.
Pasiruoškite Buffalo padažą. Dubenyje išmaišykite visus Buffalo padažui skirtus produktus.
Paruoškite mėlynojo pelėsinio sūrio padažą. Dubenyje išmaišykite išvardytus produktus iki vientisos masės.
Morkas nuskuskite ir supjaustykite su daržovių skustuku plonomis juostelėmis. Saliero kotus nuplaukite ir supjaustykite įstrižais plonais griežinėliais. Daržoves apšlakstykite aliejumi, actu. Pamaišykite.
Imkite suformuotus mėsainių paplotėlius, apšlakstykite Buffalo padažu ir dėkite kepti ant grilio keptuvės arba ant grotelių. Kepkite iš abiejų pusių apie 10 min. Kepdami nuolat apšlakstykite Buffalo padažu.
Bandeles perpjaukite per pusę ir apkepkite ant grotelių. Ant vienos bandelės pusės dėkite iškeptą mėsainio paplotėlį, pagardinkite mėlynojo pelėsinio sūrio padažu, užberkite daržovių salotų ir uždėkite kitą bandelės pusę.