Troškintas baltagūžis kopūstas
-
Gaminimas 30min
-
Vidutinis
Ingredientai
-
kopūstas400 g
-
sviestas2 šaukštas (-ai)
-
kvietiniai miltai3 šaukštas (-ai)
-
pienas500 ml
-
druska0.5 šaukštelis (-iai)
-
pipirai1 žiupsnelis
Serviravimui
-
petražolės25 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Nulupkite baltagūžį kopūstą ir supjaustykite 2 cm dydžio gabaliukais. Sviestą ištirpinkite puode ir sudėkite kopūstą. Gerai išmaišykite, kad kopūstas blizgėtų.
Užberkite miltų ir išmaišykite. Praskieskite pienu ir pavirkite maišydami. Paskaninkite druska ir šviežiai maltais pipirais.
Apibarstykite petražolėmis ir patiekite su virtomis bulvėmis ir pomidorų salotomis.