Trupininis pyragas su obuoliais ir vaniliniu jogurtu

  • Gaminimas 45min
  • Vidutinis

Spustelėdami "YouTube" paleidimo mygtuką sutinkate, kad RIMI receptų vaizdo įrašai, kuriuos pasirinksite, būtų įkelti iš "YouTube" ir kad būtų taikomi "YouTube" privatumo nustatymai ir privatumo politika.

Ingredientai

  • Kanzi obuoliai
     4 vnt.
  • cukrus
     100 g
  • džiovintos spanguolės
     50 g
  • miltai
     100 g
  • migdolų miltai
     50 g
  • rudasis cukrus
     50 g
  • vanilės ekstraktas
     1 šaukštelis (-iai)
  • migdolų drožlės
     50 g
  • druska
     1 žiupsnelis
  • sviestas
     100 g
  • jogurtas
     300 ml
  • vanilės ankštis
     1 vnt.
  • medus
     2 šaukštelis (-iai)
  • šaldytos uogos
     300 g
  • miltelinis cukrus
     2 šaukštelis (-iai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Nulupkite „Kanzi“ obuolius ir supjaustykite juos 1,5 cm dydžio gabalėliais. Sumaišykite gabalėlius su 75 g cukraus. Marinuokite vieną valandą retkarčiais vis pamaišydami.
Suberkite gabalėlius į kiaurasamtį, kad ištekėtų sultys. Grąžinkite atgal į dubenį ir įmaišykite spanguoles.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
Dubenyje sumaišykite likusį cukrų, įskaitant rudąjį cukrų, miltus, migdolų miltus, migdolų ekstraktą, 30 g migdolų drožlių ir druską. Sudėkite sviestą ir trinkite pirštais, kol gausite drėgnus trupinius.
Paskirstykite obuolių įdarą ant kepimo indo dugno. Ant viršaus paskirstykite tešlos trupinius ir apibarstykite likusiomis migdolų drožlių.
Kepkite trupininį pyragą orkaitėje 25 minutes.
Perpjaukite vanilės ankštį per pusę ir išgrandykite sėklas.
Sumaišykite sėklas, jogurtą ir medų. Patiekite trupininį obuolių pyragą su vaniliniu jogurtu ir uogomis. Apibarstykite cukraus pudra.

Panašūs receptai

Bandelės su avietėmis

2h 30min • Lengvas

Obuolių pyragas

1h 35min • Vidutinis

Morkų pyragas

1h 30min • Vidutinis

Pomidorų bruschetta

30min • Vidutinis
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė