Tuno ir avokadų salotos
-
Gaminimas 35min
-
Lengvas
Ingredientai
Patiekalui reikės
-
didelis prinokęs avokadas1 vnt.
-
konservuotas tunas savo sultyse155 g
-
raudonasis svogūnas1 vnt.
-
ilgavaisis agurkas1 vnt.
-
raudonoji paprika1 vnt.
-
konservuotos raudonosios pupelės RIMI200 g
-
citrina1 vnt.
-
alyvuogių aliejus2 šaukštas (-ai)
-
druska ir pipiraipagal skonį
-
kalendra1 šaukštas (-ai)
-
mėta1 šaukštas (-ai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Šios gaiva alsuojančios salotos puikiai tiks vakarienei, kada norisi kažko lengvo ir greitai pagaminamo. Avokadai salotoms duoda kreminio skonio, tad šios salotos tikrai nepaliks abejingų.
Perpjaukite avokadą išilgai, išimkite branduolį, išskobkite minkštimą ir supjaustykite maždaug 1 cm dydžio kubeliais. Susmulkinkite raudonąjį svogūną. Agurką nulupkite, perpjaukite išilgai ir arbatiniu šaukšteliu išimkite sėklas. Supjaustykite 1 cm3 dydžio kubeliais. Papriką suraikykite norimo dydžio gabaliukais. Perplaukite pupeles. Prilaikydami šakute išimkite tuną (kad nuvarvėtų sultys). Viską sudėkite į gilų dubenį.
Pritarkuokite 1 valg. šaukštą citrinos žievelių, išspauskite 2 valg. šaukštus citrinos sulčių ir užpilkite ant salotų. Apšlakstykite aliejumi, pagardinkite druska. Sukapokite kalendras ir mėtas. Viską gerai išmaišykite ir padėkite į šaldytuvą 20–30 min. Mėgaukitės šaltomis salotomis. Skanaus!