Tuno terinas
-
Gaminimas 1h 30min
-
Sudėtingas
Ingredientai
-
tunas savo sultyse700 g
-
avokadas2 vnt.
-
bulvės500 g
-
baklažanas2 vnt.
-
alyvuogių aliejus6 šaukštas (-ai)
-
citrina1 vnt.
-
Fasuota kalendra3 šaukštas (-ai)
-
Itališkas prieskonių mišinys1 šaukštelis (-iai)
-
daržovių sultinys500 ml
-
želatinas20 g
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Želatiną ištirpinkite vandenyje. Sultinį užvirkite puode, išjunkite kaitrą, sudėkite ištirpintą želatiną ir išmaišykite. Palikite, kol gaminsite kitus produktus.
Baklažanus supjaustykite išilgai plonomis 0,5 cm storio juostelėmis. Pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir apkepkite keptuvėje arba ant grilio iš abiejų pusių, paskaninkite druska, pipirais, itališkais prieskoniais.
Bulves nulupkite ir išvirkite sūdytame vandenyje, kol suminkštės. Bulves nusausinkite ir dar šiltas supjaustykite griežinėliais.
Keletą baklažano griežinėlių pasilikite, kad užbaigtumėte teriną. Tada dėkite bulves, tuną, avokadą ir būtinai pašlakstykite kiekvieną sluoksnį paruoštu sultiniu. Tęskite, kol sunaudosite visus produktus. Užbaikite baklažanų griežinėliais. Teriną paspauskite ir, jeigu liko daržovių sultinio, galite užpilti jo ant viršaus. Uždenkite maistine plėvele, prispauskite lengvai ir padėkite į šaldytuvą 6 valandoms.