Tunų tartaras su avokadais

  • Gaminimas 30min
  • Lengvas
Tunų tartaras su avokadais

Ingredientai

  • tunų filė
     400 g
  • avokadas
     1 vnt.
  • kalendros
     2 šaukštas (-ai)
  • agurkai
     2 vnt.
  • raudonasis svogūnas
     0.5 vnt.
  • sojų padažas
     2 šaukštas (-ai)
  • žaliųjų citrinų sultys
     2 šaukštas (-ai)
  • imbieras šviežias
     1 šaukštas (-ai)
  • sezamų aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • „Sriracha“ padažas
     1 šaukštelis (-iai)
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Avokadą nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite kaulą ir supjaustykite mažais kubeliais. Svogūną nulupkite, susmulkinkite kubeliais. Kalendros lapelius sukapokite. Tuną ir agurkus supjaustykite mažais kubeliais.

Dubenyje sumaišykite sojų padažą, žaliosios citrinos sultis, „Sriracha“ padažą, imbierą ir sezamų aliejų. Sudėkite tuną, agurkus, avokadą, kalendrą ir svogūnus. Pagardinkite grūstais pipirais ir išmaišykite. Tartarą patiekite su traškučiais.

Patarimas. Tunų tartarą taip pat galite patiekti kukurūziniuose tako krepšeliuose

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Marinuota lašiša

1h 30min • Lengvas