Tunų tartaras su avokadais
-
Gaminimas 30min
-
Lengvas
Ingredientai
-
tunų filė400 g
-
avokadas1 vnt.
-
kalendros2 šaukštas (-ai)
-
agurkai2 vnt.
-
raudonasis svogūnas0.5 vnt.
-
sojų padažas2 šaukštas (-ai)
-
žaliųjų citrinų sultys2 šaukštas (-ai)
-
imbieras šviežias1 šaukštas (-ai)
-
sezamų aliejus1 šaukštas (-ai)
-
„Sriracha“ padažas1 šaukštelis (-iai)
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Avokadą nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite kaulą ir supjaustykite mažais kubeliais. Svogūną nulupkite, susmulkinkite kubeliais. Kalendros lapelius sukapokite. Tuną ir agurkus supjaustykite mažais kubeliais.
Dubenyje sumaišykite sojų padažą, žaliosios citrinos sultis, „Sriracha“ padažą, imbierą ir sezamų aliejų. Sudėkite tuną, agurkus, avokadą, kalendrą ir svogūnus. Pagardinkite grūstais pipirais ir išmaišykite. Tartarą patiekite su traškučiais.
Patarimas. Tunų tartarą taip pat galite patiekti kukurūziniuose tako krepšeliuose