Turkiškas kalakutienos plovas su špinatais
-
Gaminimas 50min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
kalakutiena be kaulų (tinka šlaunelės)450 g
-
salierų stiebai4 vnt.
-
česnakas4 skiltelė (-ės)
-
rapsų aliejus6 šaukštas (-ai)
-
ryžiai (Basmati)200 g
-
ciberžolė1 šaukštelis (-iai)
-
vanduo800 ml
-
cinamonas1 šaukštelis (-iai)
-
švieži čiobreliai2 šaukštas (-ai)
-
džiovintos ožerškių (goji) uogos2 šaukštas (-ai)
-
druska ir pipiraipagal skonį
-
svogūnas2 vnt.
-
špinatai (geriau mažieji)200 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Kalakutieną supjaustykite ~ 2 x 2 cm dydžio gabaliukais, salierus – griežinėliais. Susmulkinkite česnakus.
Giliame puode nesvylančiu dugnu įkaitinkite aliejų ir maišydami kepkite kalakutieną ~ 5 min.
Į tą patį puodą su mėsa suberkite nuplautus ryžius, supilkite verdantį vandenį, įberkite ciberžolės, cinamono ir išmaišykite. Sumeskite salierus, čiobrelius, ožerškių uogas, druską ir pipirus. Sandariai uždengę troškinkite ant silpnos ugnies ~ 20 min
Tuo tarpu keptuvėje įkaitintame aliejuje maišydami kepkite smulkintus svogūnus, kol jie taps auksinės spalvos.
Grįžkite prie ryžių ir patikrinkite, ar jie neišsausėjo. Jei taip, įpilkite vandens ir, uždengę, patroškinkite dar 5–10 min. Sudėkite česnakus, špinatus, keptus svogūnus ir išmaišykite.
Tada, išjungę kaitrą, palikite uždengę dar 5 min. Patiekite gražiuose dubenėliuose.
Patarimas. Prieš patiekdami galite pabarstyti kepintomis migdolų drožlėmis.