Turkiški paplotėliai gözleme su aviena
-
Gaminimas 1h 15min
-
Sudėtingas
Ingredientai
Ingredientai tešlai:
-
kvietiniai miltai350 g
-
druskapagal skonį
-
graikiškas arba natūralus jogurto100 g
-
vanduo125 ml
Ingredientai įdarui:
-
aliejus1 šaukštas (-ai)
-
mažas svogūnas1 vnt.
-
česnakas2 skiltelė (-ės)
-
aviena be kaulo300 g
-
pomidorų pasta1 šaukštas (-ai)
-
šaldytų špinatai180 g
-
malta kalendra1 šaukštelis (-iai)
-
rūkytos paprikos milteliai1 šaukštelis (-iai)
-
maltas kuminas2 šaukštelis (-iai)
-
druskapagal skonį
-
kapotos šviežios petražolės4 šaukštas (-ai)
-
kapotos šviežios mėtos4 šaukštas (-ai)
-
svogūno laiškai1 sauja (-os)
-
pomidoras1 vnt.
-
fetos sūris150 g
-
pipirai1 pagal skonį
Patiekimui:
-
citrina1 vnt.
-
mėgstamos alyvuogės150 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 5 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Pagaminkite tešlą. Giliame dubenyje išmaišykite miltus su druska. Į centre padarytą duobutę supilkite jogurtą, vandenį ir gerai išmaišykite. Jei tešla per kieta, įpilkite šlakelį vandens. Švarų darbinį paviršių pabarstykite miltais ir minkykite tešlą, kol taps elastinga (~ 3 min.). Tešlą uždenkite, kad neapdžiūtų, ir atsidėkite.
Gaminkite įdarą. Sumalkite avieną. Į vidutiniškai įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus, sumeskite smulkintus svogūnus, česnakus ir kepkite, kol suminkštės. Ant apkeptų svogūnų sudėkite maltą avieną ir, maišydami mediniu šaukštu ar lopetėle, pakepinkite dar 4–5 min.
Tuomet sudėkite pomidorų pastą, kapotus špinatus, kalendrą, papriką, kuminą, druską ir pipirus. Išmaišykite, pakepkite dar 2 min. ir leiskite šiek tiek atvėsti.
Formuokite gözleme. Visą tešlą padalykite į 4 lygias dalis. Vieną dalį iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus ir suformuokite 30 x 25 cm stačiakampį paplotėlį.
Įdarą irgi padalykite į 4 dalis. Į paplotėlio vidurį dėkite vieną dalį ėrienos įdaro ir išlyginkite taip, kad paplotėlio kraštai liktų švarūs (be įdaro). Užberkite ketvirtadalį kapotų mėtų, petražolių, smulkinto svogūno laiško, kubeliais pjaustyto pomidoro ir fetos gabaliukų. Kruopščiai užlankstykite ir prispauskite tešlos paplotėlio kraštus. Tą patį pakartokite su 3 likusiais paplotėliais.
Apkepkite gözleme. Didelę keptuvę patepkite aliejumi ir vidutiniškai įkaitinkite. Kepkite kiekvieną gözleme pusę 3–4 min., kol tešla paruduos ir taps trapi. Taip apkepkite visus papločius.
Patiekite. Kiekvieną gözleme perpjaukite aštriu peiliu per pusę ir patiekite su citrinos skiltelėmis bei alyvuogėmis.
Patarimas. Galite ir kitaip formuoti gözleme. Iškočiokite apvalų paplotėlį, uždėkite įdaro, ant viršaus užklokite kitą apvalų paplotėlį ir kruopščiai užspauskite kraštus.