Turkiški suktinukai su jautienos įdaru
-
Gaminimas 1h 10min
-
Sudėtingas
Ingredientai
Ingredientai:
-
FILO tešla1 pakuotė (-ės)
-
kiaušinis1 vnt.
-
alyvuogių aliejus100 ml
-
pienas (šaltas)100 ml
-
jogurtas100 ml
Įdaro ingredientai:
-
malta kalendra0.25 šaukštelis (-iai)
-
malti imbierai0.25 šaukštelis (-iai)
-
maltas cinamonas0.25 šaukštelis (-iai)
-
maltas kuminas0.5 šaukštelis (-iai)
-
malti pipirai0.5 šaukštelis (-iai)
-
raudonosios paprika milteliai0.5 šaukštelis (-iai)
-
džiovinti abrikosai100 g
-
alyvuogių aliejus2 šaukštas (-ai)
-
svogūnas1 vnt.
-
jautienos faršas700 g
-
pistacijos100 g
-
sviestas2 šaukštas (-ai)
-
kapotos petražolės2 šaukštas (-ai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir suberkite į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Nuolat maišydami kepkite svogūnus apie 5 min. ant vidutinės kaitros. Kai svogūnai įgaus auksinę spalvą, kaitrą padidinkite ir sudėkite jautienos faršą. Kepkite maišydami. Iškepus mėsai, sudėkite susmulkintus abrikosus, sukapotas pistacijas ir prieskonius. Viską maišykite ir kepkite apie 3 minutes. Nuimkite keptuvę nuo kaitros, įmaišykite sviestą ir susmulkintas petražoles į įdarą.
Dubenyje išplakite kiaušinius su alyvuogių aliejumi. Supilkite jogurtą, pieną ir dar paplakite.
Paimkite vieną FILO tešlos lakštą, patepkite plakiniu, dėkite ant viršaus kitą lakštą, vėl patepkite plakiniu. Uždėkite trečią lakštą.
Įdarą dėkite dėkite ties tešlos kraštu ir susukite.
Suktinukus dėkite į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Procesą kartokite su kitais tešlos lakštais ir įdaru.
Suktinukus patepkite likusiu plakiniu ir pašaukite formą į orkaitę, įkaitintą iki 180 °C . Kepkite apie 35–45 min., kol suktinukai įgaus auksinę spalvą.