Turkiški suktinukai su jautienos įdaru

  • Gaminimas 1h 10min
  • Sudėtingas
Turkiški suktinukai su jautienos įdaru

Ingredientai

Ingredientai:

  • FILO tešla
     1 pakuotė (-ės)
  • kiaušinis
     1 vnt.
  • alyvuogių aliejus
     100 ml
  • pienas (šaltas)
     100 ml
  • jogurtas
     100 ml

Įdaro ingredientai:

  • malta kalendra
     0.25 šaukštelis (-iai)
  • malti imbierai
     0.25 šaukštelis (-iai)
  • maltas cinamonas
     0.25 šaukštelis (-iai)
  • maltas kuminas
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • malti pipirai
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • raudonosios paprika milteliai
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • džiovinti abrikosai
     100 g
  • alyvuogių aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • svogūnas
     1 vnt.
  • jautienos faršas
     700 g
  • pistacijos
     100 g
  • sviestas
     2 šaukštas (-ai)
  • kapotos petražolės
     2 šaukštas (-ai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir suberkite į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Nuolat maišydami kepkite svogūnus apie 5 min. ant vidutinės kaitros. Kai svogūnai įgaus auksinę spalvą, kaitrą padidinkite ir sudėkite jautienos faršą. Kepkite maišydami. Iškepus mėsai, sudėkite susmulkintus abrikosus, sukapotas pistacijas ir prieskonius. Viską maišykite ir kepkite apie 3 minutes. Nuimkite keptuvę nuo kaitros, įmaišykite sviestą ir susmulkintas petražoles į įdarą. 

Dubenyje išplakite kiaušinius su alyvuogių aliejumi. Supilkite jogurtą, pieną ir dar paplakite.

Paimkite vieną FILO tešlos lakštą, patepkite  plakiniu, dėkite ant viršaus kitą lakštą, vėl patepkite plakiniu. Uždėkite trečią lakštą.
 

 Įdarą dėkite dėkite ties tešlos kraštu ir susukite. 

Suktinukus dėkite į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Procesą kartokite su kitais tešlos lakštais ir įdaru.
 

Suktinukus patepkite likusiu plakiniu  ir pašaukite formą į orkaitę, įkaitintą iki 180 °C . Kepkite apie 35–45 min., kol suktinukai įgaus auksinę spalvą.
 

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė