Ukrainietiškas Banush
-
Gaminimas 30min
-
Lengvas
Ingredientai
-
Plakamoji grietinėlė500 ml
-
Kukurūzų kruopos200 g
-
Šoninė200 g
-
Brinza ar kitas avių pieno sūris200 g
-
Druska ir pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
„Banuš“ neretai ruošiamas per šventes ar pobūvius ir visuomet yra patiekiamas karštas. Įdomu tai, kad pagal huculų tradicijas visus patiekalus, kuriems naudojama aviena ar avių pieno produktai, gamina tik vyrai: „Banuš“ paslaptis slypi paruošime ir ingredientuose. Huculai patiekalą ruošia naudodami 3 dienas pastovėjusią grietinėlę arba grietinę, maišo tik mediniu šaukštu ir tik viena kryptimi. Ir namuose geriau maišymui pasitelkti medinį šaukštą.