Uogų tiramisu
-
Gaminimas 1h
-
Vidutinis
Ingredientai
-
Sausainiai (damų piršteliai)600 g
-
Kreminis sūris400 g
-
Uogos (pasirinktinai)800 g
-
Žaliosios citrinos4 vnt.
-
Cukrus4 šaukštas (-ai)
-
Pipirmėtės1 sauja (-os)
-
Vanduo100 ml
-
Grietinėlė500 ml
-
Cukraus pudra200 g
-
Maskarponės sūris500 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Dideliame dubenyje sumaišykite uogas su vandeniu, cukrumi, pipirmėtėmis ir puse turimų sulčių. Palikite 10 minučių.
Kitame dubenyje sudėkite grietinę, cukraus pudrą, maskarponės sūrį ir likusias sultis.
Viską kruopščiai išmaišykite.
Susidariusį sirupą iš sumaišytų uogų, vandens, cukraus, pipirmėčių ir žaliųjų citrinų sulčių supilkite į atskirą indą, kuriame bus patogu mirkyti sausainius.
Pamerkite sausainius į sirupą ir suformuokite pirmąjį torto sluoksnį.
Antras sluoksnis – sūrio kremas.
Pakartokite kelis sluoksnius tokia pačia eiga, kad viršuje liktų sūrio kremas.
Tortą nakčiai palikite šaldytuve.
Papuoškite migdolų drožlėmis, pirpirmėtėmis ir uogomis.