Upėtakių kepsneliai su vaisių padažu
-
Gaminimas 25min
-
Vidutinis
Ingredientai
Patiekalo ingredientai
-
upėtakis4 gabalėlis (-iai)
-
bananai2 vnt.
-
apelsinų sultys1 stiklinė (-ės)
-
citrina1 vnt.
-
smulkinti pistacijų arba lazdynų riešutai3 šaukštas (-ai)
-
alyvuogių aliejus3 šaukštas (-ai)
-
prieskoniai (gvazdikėliai, kvapieji pipirai, druska, malti juodieji pipirai)pagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Nuplaukite citriną ir nutarkavę žievelę išspauskite sultis. Nulupkite bananus ir supjaustykite griežinėliais, apšlakstę citrinų sultimis.
Žuvies kepsnelius apkepinkite aliejuje, pabarstykite druska, pipirais. Sumažinę ugnį įpilkite pusę stiklinės apelsinų sulčių, įdėkite kelis gvazdikėlius, kvapiųjų pipirų ir apie 10 min. troškinkite.
Žuvį išimkite, o padažą perkoškite. Supilkite likusias apelsinų ir citrinų sultis, įdėkite tarkuotą citrinos žievelę, bananų griežinėlius. Atsargiai pamaišydami pakaitinkite kelias minutes.
Keptą žuvį apliekite padažu ir pabarstykite smulkintais riešutais. Patiekite su virtais ryžiais. Skanaus!