Užtepėlė – varškės sūrio rutulys, papuoštas granatų sėklomis
-
Gaminimas 50min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
ghi sviestas2 šaukštas (-ai)
-
švieži šalavijų lapeliai10 vnt.
-
varškės sūris220 g
-
minkštasis varškės kremas120 g
-
migdolų drožlės30 g
-
druska0.25 šaukštelis (-iai)
-
malti juodieji pipirai0.25 šaukštelis (-iai)
-
granatai (sėklos)1 vnt.
-
krekeriaipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Ant vidutinės ugnies pakaitinkite keptuvę ir į ją sudėkite sviestą. Jam tirpstant, suberkite į keptuvę šalavijų lapelius ir pakepinkite juos apie 2 minutes, kol taps traškūs. Kol kas sviestą su šalavijais padėkite į šalį.
Į elektrinio maišytuvo indą sudėkite minkštąjį ir sutrupintą varškės sūrius. Sumalkite juos iki vientisos masės. Tada į gautą masę suberkite migdolų drožles, šalavijų lapelius, supilkite likusį sviestą, suberkite druską ir pipirus. Nustatę mažiausią greitį, maišykite viską maišytuvu apie 1 minutę iki vientisos masės. Sūrio masę išimkite iš indo ir suformuokite gražų rutulį. Suvyniokite jį į plastikinį maišelį ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.
Tuo metu granatų sėklas paskleiskite ant patiesto popierinio rankšluosčio. Tegul jos taip apdžiūsta, kol šąla sūrio rutulys.
Po pusvalandžio išimkite sūrio rutulį iš šaldytuvo ir kruopščiai apsmaigstykite jį granatų sėklomis, kad jomis būtų padengtas visas rutulio paviršius. Granatų sėklytes įspauskite pirštais, kad jos tvirčiau prisitvirtintų.
Šią užtepėlę galite patiekti tuojau pat arba palaikyti šaldytuve, kad labiau atvėstų. Patiekiama kartu su krekeriais.