Vaisių pyragas
-
Gaminimas 1h 10min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai tešlai:
-
Sviestas120 g
-
Kvietiniai miltai220 g
-
Cukrus60 g
-
Šaltas vanduo40 ml
-
Druska0.5 šaukštelis (-iai)
Ingredientai įdarui:
-
Slyvos4 vnt.
-
Persikai2 vnt.
-
Abrikosai4 vnt.
-
Cukrus3 šaukštas (-ai)
-
Kukurūzų krakmolas1.5 šaukštas (-ai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Sutarkuokite sviestą ir minkykite kartu su miltais, cukrumi ir druska.
Įpilkite šalto vandens, kad sviestas per daug neišsilydytų, jei reikia, įberkite daugiau miltų.
Tešlą dėkite pastovėti į šaldytuvą, kol paruošite įdarą.
Blanširuokite vaisius prieš juos pjaustydami. Palaikykite verdančiame vandenyje 1-2 minutes ir iškart sudėkite į šaltą.
Vaisius nulupkite, pašalinkite kauliukus ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sudėkite į dubenį.
Įpilkite cukraus ir krakmolo. Krakmolas neleis sultims ištekėti.
Iškočiokite tešlą, į vidurį dėkite įdarą, sulankstykite ir kepkite orkaitėje 200°C temperatūroje apie 40 - 50 min.
Skanaus!