Vaisių salotos su mocarela ir avokadais
-
Gaminimas 15min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
kaulavaisiai (abrikosai, nektarinai, slyvos)8 vnt.
-
„mini mozzarella“ sūris150 g
-
avokadai2 vnt.
-
sezamų sėklos2 šaukštas (-ai)
Užpilui:
-
citrinų sultys2 šaukštas (-ai)
-
alyvuogių aliejus3 šaukštas (-ai)
-
klevų sirupas2 šaukštas (-ai)
-
šviežios mėtos (kapotos)pagal skonį
-
druskapagal skonį
-
šviežia kalendra (kapota)pagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Nuplaukite vaisius, perpjaukite per pusę, išimkite kaulus ir supjaustykite ketvirčiais. Avokadus nulupkite, išimkite kaulus ir supjaustykite. Į didelį serviravimo indą sudėkite vaisius, avokadus, mocarelos sūrį, užberkite sukapotų mėtų ir kalendrų.
Mažame dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų su citrinų sultimis, klevų sirupu ir druska. Užpilkite paruoštą padažą ant salotų. Užbarstykite sezamų sėklų.
Sezamų sėklas prieš užbarstydami sausai pakepinkite ant keptuvės, kad truputį pageltonuotų.