Vaisių salotos su mocarela ir avokadais

  • Gaminimas 15min
  • Lengvas
Vaisių salotos su mocarela ir avokadais

Ingredientai

Ingredientai:

  • kaulavaisiai (abrikosai, nektarinai, slyvos)
     8 vnt.
  • „mini mozzarella“ sūris
     150 g
  • avokadai
     2 vnt.
  • sezamų sėklos
     2 šaukštas (-ai)

Užpilui:

  • citrinų sultys
     2 šaukštas (-ai)
  • alyvuogių aliejus
     3 šaukštas (-ai)
  • klevų sirupas
     2 šaukštas (-ai)
  • šviežios mėtos (kapotos)
      pagal skonį
  • druska
      pagal skonį
  • šviežia kalendra (kapota)
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Nuplaukite vaisius, perpjaukite per pusę, išimkite kaulus ir supjaustykite ketvirčiais. Avokadus nulupkite, išimkite kaulus ir supjaustykite. Į didelį serviravimo indą sudėkite vaisius, avokadus, mocarelos sūrį, užberkite sukapotų mėtų ir kalendrų. 

 Mažame dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų su citrinų sultimis, klevų sirupu ir druska. Užpilkite paruoštą padažą ant salotų. Užbarstykite sezamų sėklų. 

Sezamų sėklas prieš užbarstydami sausai pakepinkite ant keptuvės, kad truputį pageltonuotų.
 

Panašūs receptai

Varškėčiai

20min • Lengvas