Varškėčiai
-
Gaminimas 20min
-
Lengvas
Ingredientai
-
Pusriebė varškė RIMI500 g
-
Laisvai laikomų vištų kiaušiniai RIMI1 vnt.
-
Cukrus RIMI100 g
-
Vanilinis cukrus RIMI1 šaukštelis (-iai)
-
Druska1 žiupsnelis
-
Kvietiniai miltai RIMI 405D100 g
-
Aliejuskepimui
-
Šilauogės RIMI ar kitos mėgstamos uogosPatiekimui
-
SirupasPateikimui
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 5 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Varškę pertrinkite šakute iki vientisos masės.
Įmuškite kiaušinį, cukrų, vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos.
Išmaišykite.
Po truputį berkite miltus ir viską išmaišykite.
Masė turi būti pakankamai tvirta, kad varškėčiai lengvai susiformuotų.
Suformuokite paplotėlius ir apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Patiekite su šviežiomis uogomis ir sirupu.