Varškės apkepas su džiovintomis vyšniomis
-
Gaminimas 1h 15min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai pagrindui
-
Sviestas150 g
-
Cukrus80 g
-
Miltai200 g
-
Kepimo milteliai1 šaukštelis (-iai)
Ingredientai varškės sluoksniui
-
Varškė (9%)1 kg
-
Kiaušiniai6 vnt.
-
Сukrus120 g
-
Grietinė200 g
-
Bulvių krakmolas50 g
-
Vanilinis cukrus1 šaukštelis (-iai)
-
Druskažiupsnelis
-
Džiovintos vyšnios200 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 16 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Dubenyje sumaišykite cukrų, miltus ir kepimo miltelius.
Dėkite kambario temperatūros sviestą ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Suberkite cukrų, vanilinį cukrų, druską, varškę, bulvių krakmolą, grietinę ir džiovintas vyšnias į atskirtus trynius.
Atskirame dubenyje plakite kiaušinių baltymus iki standumo (kol paviršius taps blizgus ir lygus, o masė nekris iš dubens). Išplaktus baltymus atsargiai įmaišykite į trynių masę. Maišykite lėtai ir į vieną pusę – masė turi išlikti puri, nesukritusi.
Pagrindo tešlą tolygiai paskirstykite kepimo skardoje.
Stipriai prispauskite tešlą prie pagrindo drėgnais pirštais ar mentele.
Supilkite varškės masę ant paruošto pagrindo.
Įkaitinkite orkaitę iki 180° laipsnių ir kepkite 45 minutes. Apkepą atvėsinkite ir supjaustykite gabalėliais patiekimui.
Skanaus!