Varškės omletas „Kaiserschmarrn“

  • Gaminimas 15min
  • Lengvas
Varškės omletas „Kaiserschmarrn“

Ingredientai

  • kiaušiniai
     2 vnt.
  • miltai
     2 šaukštas (-ai)
  • pienas
     100 ml
  • varškė
     1 šaukštas (-ai)
  • cukrus
     1 šaukštelis (-iai)
  • razinos
     1 šaukštas (-ai)
  • lydytas sviestas
     1 šaukštas (-ai)
  • druska
     1 žiupsnelis
  • cukraus pudra
      papuošimui
  • uogos
      papuošimui

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Razinas pamirkykite vandenyje mažiausiai 15 minučių.
Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų su druska.
Dubenyje sumaišykite kiaušinių trynius, pieną, miltus, varškę ir cukrų. Į masę labai atsargiai įmaišykite plaktus kiaušinių baltymus.
Razinas nusausinkite. Jei dėsite dideles razinas, jas susmulkinkite.
Įkaitinkite keptuvę (24 cm skersmens), išlydykite sviestą. Supilkite paruoštą masę į keptuvę, suberkite razinas.
Kepkite omletą ant mažos kaitros, kol įgaus gražią auksinę spalvą, tada su mentele atsargiai apverskite. Omletą mente-le suplėšykite į mažus, nelygius gabalėlius ir gerai apkepinkite.
Iškeptą varškės omletą apibarstykite cukraus pudra, papuoškite uogomis.

Panašūs receptai

Sūrūs varškėčiai

15min • Lengvas

Bandelės su avietėmis

2h 30min • Lengvas

Citrinų kremo ledai

30min • Lengvas

Varškėčiai

20min • Lengvas

Manų kruopų košė

15min • Lengvas