Varškės pyragas su kinkanų ir rozmarinų uogiene
-
Gaminimas 2h
-
Sudėtingas
Ingredientai
Ingredientai uogienei:
-
Kinkanai400 g
-
Rozmarino šakelė2 vnt.
Ingredientai torto pagrindui:
-
Imbieriniai sausainiai300 g
-
Sviestas150 g
Ingredientai įdarui:
-
Tepamas varškės sūris700 g
-
Kiaušiniai3 vnt.
-
Cukrus220 g
-
Vanilis cukrus1 šaukštas (-ai)
-
Apelsinas1 vnt.
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Kinkanus supjaustysite smulkiais gabalėliais su visa oda. Pašalinkite sėklas, jei jų yra. Sudėkite kinkanus į puodą.
Suberkite cukrų ir rozmarinų šakeles, užvirkite. Virkite mažiausiai 15 minučių.
Susmulkinkite sausainius ir sumaišykite su minkštu sviestu.
Torto formos dugną padenkite pagrindo tešla ir kepkite 10 minučių orkaitėje, 160° C temperatūroje.
Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
Į kiaušinių masę įmaišykite sūrelį, apelsino žievelę ir sultis.
Supilkite gautą masę į torto formą ir kepkite 45 minutes.
Ant iškepusio pyrago užpilkite kinkanų uogienę, papuoškite šviežia rozmarino šakele.
Skanaus!