Varškės pyragas su kriaušėmis ir šaltalankiu kremu
-
Gaminimas 1h 20min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai pagrindui:
-
Sluoksniuota bemielė tešla230 g
-
Kriaušės5 vnt.
-
Maskarponės sūris700 g
-
Kiaušiniai4 vnt.
-
Citrina1 vnt.
-
Kukurūzų krakmolas30 g
-
Cukrus170 g
Ingredientai kremui:
-
Šaltalankiai300 g
-
Apelsinas1 vnt.
-
Cukrus60 g
-
Kukurūzų krakmolas10 g
-
Kiaušinių tryniai6 vnt.
-
Sviestas45 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Kepimo indą padenkite sluoksniuota tešla ir kepkite 180° C temperatūroje 10 minučių.
Sudėkite visas nuluptas kriaušes arba supjaustykite jas gabalėliais.
Kiaušinius išplakite su cukrumi.
Įdėkite maskarponės sūrio, įpilkite citrinos sulčių, įberkite tarkuotą žievelę.
Įberkite kukurūzų krakmolo. Gerai išmaišykite masę.
Supilkite masę į formą ir kepkite 170° C temperatūroje 45 minutes.
Leiskite pyragui atvėsti.
Paruoškite šaltalankių kremą. Virkite šaltalankių uogas, supilkite perkoštas apelsinų sultis.
Kai masė užkais, supilkite kiaušinių trynius su krakmolu.
Maišykite, kol kremas sutirštės. Įmaišykite sviestą.
Gautą kremą pilkite ant pyrago viršaus. Leiskite pyragui pastovėti šaldytuve bent pusantros valandos.
Skanaus!