Varškės pyragas su obuolių uogiene
-
Gaminimas 3h 20min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai pagrindui:
-
Sviestiniai sausainiai120 g
-
Sviestas60 g
Ingredientai įdarui:
-
Virti ryžiai375 g
-
Varškės sūris175 g
-
Plakamoji grietinėlė200 ml
-
Cukrus50 g
-
Vanilinis cukrus2 šaukštelis (-iai)
-
Želatina2 šaukštelis (-iai)
-
Vanduo3 šaukštas (-ai)
Ingredientai obuolių uogienei:
-
Obuoliai3 vnt.
-
Cukrus50 g
-
Citrinos sultys2 šaukštas (-ai)
-
Cinamonas1 šaukštelis (-iai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 10 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Paruoškite pagrindą. Susmulkinkite sausainius ir sumaišykite juos su tirpintu sviestu.
Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi. Pagrindo tešlą tolygiai paskirstykite kepimo inde ir drėgnais pirštais paspauskite prie dugno. Formą su pagrindu dėkite į šaldytuvą.
Sumaišykite virtus, atvėsintus ryžius ir varškę. Išplakite grietinėlę iki standumo. Po vieną šaukštą (atsargiai, kad nesukristų) dėkite grietinėlės, cukraus ir vanilinio cukraus į ryžių masę. Švelniai paplakite.
Želatiną išbrinkinkite 3 valg. š. šalto vandens. Ištirpinkite išbrinkusią želatiną garų vonelėje.
Lėtai maišydami, plona srovele supilkite želatiną į kitus ingredientus.
Viską sumaišykite ir supilkite įdarą ant paruošto pagrindo.
Padėkite pyragą į šaldytuvą bent 3 valandoms.
Paruoškite obuolių uogienę. Nulupkite obuolius, išimkite šerdis. Supjaustykite obuolius smulkiais gabalėliais.
Suberkite susmulkintus obuolius į puodą su cukrumi ir trupučiu vandens.
Patroškinkite apie 15 minučių, kol obuoliai suminkštės.
Atvėsinkite ir tyrę išplakite trintuvu.
Galiausiai įmaišykite citrinos sultis ir cinamoną.
Patiekite pyragą su obuolių uogiene, galite pabarstyti cinamonu.
Skanaus!