Varškės pyragas su rabarbarais
-
Gaminimas 3h 55min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai pagrindui:
-
Kiaušiniai2 vnt.
-
Cukrus2 šaukštas (-ai)
-
Kvietiniai miltai2 šaukštas (-ai)
Ingredientai kremui:
-
Tepamas varškės sūris „Philadelphia“2 pakuotė (-ės)
-
Natūralus jogurtas300 g
-
Rabarbarų tyrė200 g
-
Cukruspagal skonį
-
Želatina10 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Įkaitinkite orkaitę iki 190° C temperatūros, pyrago formą sutepkite sviestu ar riebalais. Naudokite formą, kurios skersmuo yra bent 18–21 cm.
Kiaušinius išplakite su cukrumi iki purumo. Persijokite miltus, suberkite juos į kiaušinių masę ir atsargiai išmaišykite šaukštu.
Kepkite orkaitėje apie 18–22 minutes. Mediniu pagaliuku patikrinkite, ar pagrindas jau iškepė. Jei tešla patikrinus nebekimba, galite ištraukti biskvitą iš orkaitės. Palikite atvėsti.
Išplakite tepamą varškės sūrį su natūraliu jogurtu.
Želatiną įmaišykite į šaltą rabarbarų tyrę ir palikite bent 5 minutes išbrinkti.
Tyrę pakaitinkite ant ugnies ar garų vonelėje. Maišykite, kol želatina ištirps.
Gautą masę supilkite į jogurto ir sūrio plakinį ir gerai išmaišykite.
Supilkite gautą masę į kepimo formą, ant jau atvėsusio biskvito ir leiskite pastovėti šaldytuve bent 3 valandas.
Papuoškite pagal skonį šviežiomis uogomis ar lengvai apvirtais rabarbarais.
Skanaus!