Varškės rutuliukai su žolelėmis
-
Gaminimas 20min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
Varškė 0,5 proc. rieb.300 g
-
Saulėje džiovinti pomidorai aliejuje10 vnt.
-
Švieži čiobreliai15 g
-
Švieži raudonėliai15 g
-
Švieži bazilikai15 g
-
Švieži krapai10 g
-
Druskapagal skonį
-
Pipiraipagal skonį
-
Alyvuogių aliejus2 šaukštas (-ai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Varškę sudėkite į dubenį, sumaišykite ją su druska ir pipirais. Džiovintus pomidorus supjaustykite smulkiais kubeliais.
Pasiruoškite žoleles: nuskabykite lapelius nuo stiebelių ir susmulkinkite, paskleiskite juos didelėje lėkštėje.
Formuokite 15 g rutuliukus iš varškės, į kiekvieno vidų įdėdami po gabaliuką džiovinto pomidoro.
Kiekvieną rutuliuką apvoliokite susmulkintose žolelėse. Paruoštus rutuliukus palikite pusę valandos pastovėti šaldytuve, kad susigertų skoniai.
Prieš patiekdami apšlakstykite alyvuogių aliejumi.