Varškės sūrio „prancūziškas skrebutis“ su medumi ir skrudintais dribsniais Granola
-
Gaminimas 1h 30min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai skrudintiems dribsniams:
-
migdolai150 g
-
graikiniai riešutai100 g
-
avižiniai dribsniai300 g
-
kokosų aliejus80 g
-
medus150 g
-
vanilinis cukrus2 šaukštelis (-iai)
-
maltas cinamonas1 šaukštelis (-iai)
-
maltas muskatas1 šaukštelis (-iai)
-
maltas kardamonas1 šaukštelis (-iai)
-
maltas imbieras1 šaukštelis (-iai)
-
druska0.25 šaukštelis (-iai)
-
kokosų drožlės100 g
-
džiovinti vaisiai100 g
Ingredientai varškės sūriui:
-
varškės sūris400 g
-
kiaušiniai2 vnt.
-
maltų džiūvėsėliai200 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Į didelį dubenį sudėkite kokosų sviestą ir medų. Ištirpinkite ir išmaišykite. Tada suberkite likusius ingredientus – prieskonius ir druską. Išmaišykite iki vientisos masės. Prieskonius galite berti visus arba vieną iš jų, arba pasirinkti tik tuos, kuriuos mėgstate. Kol kas padėkite į šalį.
Susmulkintus riešutus suberkite į paruoštą medaus masę. Galiausiai viską gerai išmaišykite gumine mentele.
Orkaitę įkaitinkite iki 160 ˚C. Išklokite skardą kepimo popieriumi. Šaukštu ant skardos dėkite riešutų ir medaus masę ir mentele tolygiai ją paskirstykite, suformuodami ploną sluoksnį. Kepkite 30 min., mentele sluoksnį pasmulkindami ir vis pamaišydami.
Išimkite dribsnius iš orkaitės ir pamaišykite mentele. Pabarstykite kokosų drožlėmis. Dar sykį dėkite dribsnius į orkaitę ir kepkite 20 minučių, kol kokosų drožlės lengvai apskrus.
Leiskite dribsniams visiškai atvėsti (apie 30 minučių). Kuo dribsniai bus vėsesni, tuo jie taps traškesni.
Pridėkite susmulkintų džiovintų vaisių. Varškės sūrį supjaustykite riekelėmis, apvoliokite kiaušinio plakinyje, tada – džiūvėsėliuose. Kepkite įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Vėliau išimkite iš keptuvės ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
Patiekite su skrudintais dribsniais ir medumi.
Patarimas: atvėsintus dribsnius suberkite į stiklainiukus ar kitus permatomus indus. Laikykite tamsioje, sausoje vietoje 2 savaites.