Varškės sūriu įdaryti kepti svogūnai
-
Gaminimas 1h 20min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
Baltasis svogūnas6 vnt.
-
Alyvuogių aliejus2 šaukštas (-ai)
-
Susmulkintas varškės sūris100 g
-
Džiūvėsėliai50 g
-
Susmulkinta raudonoji aitrioji paprika0.25 vnt.
-
Saulėje džiovinti pomidorai4 vnt.
-
Susmulkinti švieži čiobrelių lapeliai1 žiupsnelis
-
Susmulkintos petražolės2 šaukštelis (-iai)
-
Graikiniai riešutai50 g
-
Kiaušinis1 vnt.
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Orkaitę įkaitinkite iki 190 ˚C temperatūros. Nulupkite svogūnus, nupjaukite jų viršūnėles ir šaukšteliu išgremžkite svogūnų vidų – palikite tik du sluoksnius. Tada svogūnų „puodelius“ dėkite į kepimo indą, šliūkštelėkite į indą porą šaukštų vandens ir patepkite svogūnus aliejumi. Kruopščiai uždenkite folija ir kepkite 20–30 minučių, kol svogūnai suminkštės, bet stipriai nesusmuks.
Tuo metu susmulkinkite išskobtą svogūnų masę. Vidutinio dydžio prikaistuvyje pakaitinkite likusį aliejų ir 10 minučių jame kepkite susmulkintus svogūnus nuolat maišydami, kol jie suminkštės ir pagels. Tada leiskite atvėsti.
Dubenyje sumaišykite atvėsintą svogūnų masę su puse nurodyto kiekio varškės sūrio, aitriąja paprika, saulėje džiovintais pomidorais, susmulkintais čiobreliais, petražolėmis, graikiniais riešutais, išplaktu kiaušiniu, taip pat trupučiu druskos ir šviežiai maltais pipirais. Viską gerai išmaišykite.