Varškės sūriu įdaryti kepti svogūnai

  • Gaminimas 1h 20min
  • Vidutinis
Varškės sūriu įdaryti kepti svogūnai

Ingredientai

Ingredientai:

  • Baltasis svogūnas
     6 vnt.
  • Alyvuogių aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • Susmulkintas varškės sūris
     100 g
  • Džiūvėsėliai
     50 g
  • Susmulkinta raudonoji aitrioji paprika
     0.25 vnt.
  • Saulėje džiovinti pomidorai
     4 vnt.
  • Susmulkinti švieži čiobrelių lapeliai
     1 žiupsnelis
  • Susmulkintos petražolės
     2 šaukštelis (-iai)
  • Graikiniai riešutai
     50 g
  • Kiaušinis
     1 vnt.

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Orkaitę įkaitinkite iki 190 ˚C temperatūros. Nulupkite svogūnus, nupjaukite jų viršūnėles ir šaukšteliu išgremžkite svogūnų vidų – palikite tik du sluoksnius. Tada svogūnų „puodelius“ dėkite į kepimo indą, šliūkštelėkite į indą porą šaukštų vandens ir patepkite svogūnus aliejumi. Kruopščiai uždenkite folija ir kepkite 20–30 minučių, kol svogūnai suminkštės, bet stipriai nesusmuks.

Tuo metu susmulkinkite išskobtą svogūnų masę. Vidutinio dydžio prikaistuvyje pakaitinkite likusį aliejų ir 10 minučių jame kepkite susmulkintus svogūnus nuolat maišydami, kol jie suminkštės ir pagels. Tada leiskite atvėsti.

Dubenyje sumaišykite atvėsintą svogūnų masę su puse nurodyto kiekio varškės sūrio, aitriąja paprika, saulėje džiovintais pomidorais, susmulkintais čiobreliais, petražolėmis, graikiniais riešutais, išplaktu kiaušiniu, taip pat trupučiu druskos ir šviežiai maltais pipirais. Viską gerai išmaišykite.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Marinuota lašiša

1h 30min • Lengvas