Varškinės tešlos skarelės su varškės ir obuolių įdaru

  • Gaminimas 40min
  • Vidutinis
Varškinės tešlos skarelės su varškės ir obuolių įdaru
Kotryna Stankuvė
Ko nors skanaus

Ingredientai

Tešlai

  • Pusriebė varškė RIMI SMART
     360 g
  • Kvietiniai miltai RIMI
     350 g
  • Sviestas RIMI SMART
     140 g
  • Cukrus RIMI
     50 g
  • Druska
     1 šaukštelis (-iai)
  • Kepimo milteliai
     1.5 šaukštelis (-iai)

Įdarui

  • Obuoliai
     2 vnt.
  • Ekologiškų bruknių uogienė I LOVE ECO
     3 šaukštas (-ai)
  • Pusriebė varškė RIMI SMART
     180 g
  • Kiaušiniai RIMI SMART
     1 vnt.
  • Grietinė RIMI SMART
     50 g
  • Cukrus RIMI
     30 g
  • Maltas cinamonas RIMI
     1 šaukštelis (-iai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
Suminkykite visus tešlos ingredientus. Tešlą laikykite šaldytuve, kol pasiruošite įdarą.
Įdarui skirtą varškę, kiaušinį, grietinę, cukrų ir cinamoną sumaišykite ir atidėkite. Gan plonomis riekelėmis supjaustykite obuolį.
Tešlą dalinkite į keturias dalis. Kiekvieną gabalėlį kočiokite į ploną kvadratą, jį pjaukite į 9-ias dalis.
Tešlos kvadratėlio viduryje, įstrižai įtepkite truputį džemo, dėkite 1-1,5a.š. varškės įdaro ir obuolio riekelę. Likusius laisvus krašteliusd suvilgykite vandeniu ir sulipinkite.
Skareles dėliokite ant kepimo popieriaus, patepkite kiaušinio plakiniu, užberkite cukraus ir cinamono mišinio.
Kepkite apie 20min, kol gražiai apskrus. Skaniausios šviežios!
Atvėsusias laikykite sandariame inde.

Panašūs receptai

Kotryna Stankuvė
Ko nors skanaus

Sviestinis obuolių pyragas

1h 30min • Lengvas
Liucina Rimgailė
Tinklaraštininkė

Šokoladiniai keksiukai

25min • Vidutinis

Slyvų pyragas

1h 5min • Lengvas

Degintas sūrio pyragas

40min • Lengvas
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė