Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
Suminkykite visus tešlos ingredientus. Tešlą laikykite šaldytuve, kol pasiruošite įdarą.
Įdarui skirtą varškę, kiaušinį, grietinę, cukrų ir cinamoną sumaišykite ir atidėkite. Gan plonomis riekelėmis supjaustykite obuolį.
Tešlą dalinkite į keturias dalis. Kiekvieną gabalėlį kočiokite į ploną kvadratą, jį pjaukite į 9-ias dalis.
Tešlos kvadratėlio viduryje, įstrižai įtepkite truputį džemo, dėkite 1-1,5a.š. varškės įdaro ir obuolio riekelę. Likusius laisvus krašteliusd suvilgykite vandeniu ir sulipinkite.
Skareles dėliokite ant kepimo popieriaus, patepkite kiaušinio plakiniu, užberkite cukraus ir cinamono mišinio.
Kepkite apie 20min, kol gražiai apskrus. Skaniausios šviežios!