Vasariškos salotos su kukurūzais, paprika ir aštriu padažu
-
Gaminimas 30min
-
Lengvas
Ingredientai
Patiekalo ingredientai (kepimui grilyje) :
-
saldi raudona paprika1 vnt.
-
raudonas svogūnas1 vnt.
-
didelė kukurūzo burbuolė1 vnt.
-
alyvuogių aliejus2 šaukštas (-ai)
-
druska ir pipiraipagal skonį
Salotų ingredientai:
-
fetos sūris80 g
-
avokadas1 vnt.
-
gražgarstės100 g
-
juodosios pupelės200 g
Ingredientai padažui:
-
alyvuogių aliejus6 šaukštas (-ai)
-
žalioji citrina1 vnt.
-
aitri paprika0.5 vnt.
-
pipirai jalapeño1 vnt.
-
medus ar agavų sirupas2 šaukštas (-ai)
-
druskapagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Įkaitinkite grilį. Kol jis kaista, paruoškite daržoves.
Papriką supjaustykite plačiomis juostelėmis, svogūną – stambiomis skiltelėmis. Kukurūzų burbuoles, papriką ir svogūną lengvai apšlakstykite aliejumi. Pabarstykite druska ir pipiras.
Paruoštas daržoves kepkite grilyje, kol suminkštės.
Leiskite joms atvėsti. Tuomet aštriu peiliu nuo kukurūzo burbuolės koto išilgai nupjaukite kukurūzus ir supjaustykite stambiais gabaliukais.
Sūrį susmulkinkite norimo dydžio kubeliais. Avokadą perpjaukite pusiau, išimkite kauliuką ir šaukštu išskobkite minkštimą. Supjaustykite norimo dydžio kubeliais.
Visus salotoms skirtus ingredientus sudėkite į didelį gilų dubenį. Įdėkite grilyje keptas daržoves ir išmaišykite.
Paruoškite padažą. Išspauskite citrinos sultis. Aitriąją ir Chalapos paprikas stambiai supjaustykite. Visus padažo ingredientus sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės.
Padažą užpilkite ant paruoštų salotų ir išmaišykite.
1 patarimas. Šios salotos puikiai tinka kaip priedas prie grilyje keptų patiekalų.
2 patarimas. Salotas galite paįvairinti cukinijomis ar baklažanais.