Veganiška dėžutė
-
Gaminimas 1h
-
Lengvas
Ingredientai
-
bolivinės balandos100 g
-
virti avinžirniai50 g
-
konservuoti saldieji kukurūzai RIMI BASIC50 g
-
rapsų aliejus RIMI BASIC1 šaukštas (-ai)
-
česnakas1 skiltelė (-ės)
-
citrina1 skiltelė (-ės)
-
aitriųjų paprikų milteliai1 šaukštelis (-iai)
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
-
valgomieji batatai (saldžiosios bulvės)1 vnt.
-
šparaginės pupelės120 g
Papildomai į dėžutę:
-
kepintos pistacijos50 g
-
vyšniniai pomidorai2 vnt.
-
obuolys1 vnt.
-
apelsinaspagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 1 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Bolivines balandas išvirkite pagal gamintojo pateiktą instrukciją.
Saldžiąsias bulves nuplaukite, keliose vietose subadykite peiliu. Tada 30 min. kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Bulvėms iškepus ir atvėsus, supjaustykite jas griežinėliais.
Pasūdytame vandenyje išvirkite šparagines pupeles.
Vidutinio dydžio keptuvėje ant vidutinės kaitros pakaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite susmulkintą česnaką, kepkite apie 15 sekundžių, tada suverskite virtas bolivines balandas, avinžirnius ir kukurūzus. Viską gerai išmaišykite. Įspauskite citrinos sulčių, įberkite prieskonių, viską dar kartą kruopščiai išmaišykite, tada nukelkite nuo kaitros.
Ruošiame dėžutę
Į priešpiečių ar pietų dėžutę dėkite paruoštų bolivinių balandų užkandį, šone išdėliokite griežinėliais supjaustytas saldžiąsias bulves, virtas žaliąsias šparagines pupeles, perpus perpjautus vyšninius pomidoriukus. Sveikesniam desertui puikiai tiks kelios apelsino ir obuolio skiltelės, saujelė kepintų pistacijų.