Veganiška dėžutė

  • Gaminimas 1h
  • Lengvas
Veganiška dėžutė

Ingredientai

  • bolivinės balandos
     100 g
  • virti avinžirniai
     50 g
  • konservuoti saldieji kukurūzai RIMI BASIC
     50 g
  • rapsų aliejus RIMI BASIC
     1 šaukštas (-ai)
  • česnakas
     1 skiltelė (-ės)
  • citrina
     1 skiltelė (-ės)
  • aitriųjų paprikų milteliai
     1 šaukštelis (-iai)
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį
  • valgomieji batatai (saldžiosios bulvės)
     1 vnt.
  • šparaginės pupelės
     120 g

Papildomai į dėžutę:

  • kepintos pistacijos
     50 g
  • vyšniniai pomidorai
     2 vnt.
  • obuolys
     1 vnt.
  • apelsinas
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 1 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Bolivines balandas išvirkite pagal gamintojo pateiktą instrukciją.

Saldžiąsias bulves nuplaukite, keliose vietose subadykite peiliu. Tada 30 min. kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Bulvėms iškepus ir atvėsus, supjaustykite jas griežinėliais.

Pasūdytame vandenyje išvirkite šparagines pupeles.

Vidutinio dydžio keptuvėje ant vidutinės kaitros pakaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite susmulkintą česnaką, kepkite apie 15 sekundžių, tada suverskite virtas bolivines balandas, avinžirnius ir kukurūzus. Viską gerai išmaišykite. Įspauskite citrinos sulčių, įberkite prieskonių, viską dar kartą kruopščiai išmaišykite, tada nukelkite nuo kaitros.

Ruošiame dėžutę

Į priešpiečių ar pietų dėžutę dėkite paruoštų bolivinių balandų užkandį, šone išdėliokite griežinėliais supjaustytas saldžiąsias bulves, virtas žaliąsias šparagines pupeles, perpus perpjautus vyšninius pomidoriukus. Sveikesniam desertui puikiai tiks kelios apelsino ir obuolio skiltelės, saujelė kepintų pistacijų.

Panašūs receptai

Smidrų tartaras

20min • Lengvas