Veganiška grybų ir lęšių užtepėlė

  • Gaminimas 35min
  • Lengvas
Veganiška grybų ir lęšių užtepėlė

Ingredientai

  • džiovinti baravykai arba džiovintos valgomosios dantenės (shitake)
     60 g
  • alyvuogių aliejus
     3 šaukštas (-ai)
  • valgomieji svogūnėliai
     40 g
  • česnakas
     2 skiltelės
  • cukrus
     0.5 šaukštas (-ai)
  • lauro lapai
     2 vnt.
  • obuolių actas
     1 šaukštas (-ai)
  • sojų padažas
     1 šaukštas (-ai)
  • misas
     2 šaukštas (-ai)
  • rozmarinas
      1 šaukštas sukapotų
  • šviežias šalavijas
      keli lapeliai
  • švieži čiobreliai
     1 1 šaukštas sukapotų
  • graikiniai riešutai
     85 g
  • virti lęšiai
     250 g
  • druska ir pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 10 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Grybus užmerkite iš vakaro.
Nuluptus ir susmulkintus česnaką ir valgomąjį svogūnėlį, cukrų, lauro lapus suberkite į įkaitintą su aliejumi keptuvę. Pakepkite maišydami apie 5 minutes. Suberkite grybus, dar pakepkite 3–4 minutes. Įpilkite obuolių acto, sojų pada-žo, suberkit kapotas žoleles. Išmaišykite ir kepkite 2–3 minutes, kol grybai suminkštės.
Graikinius riešutus stambiai sukapokite ir pakepkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje apie 8–10 minučių. Kepintus riešutus, misą ir virtus lęšius įmaišykite į grybus. Išimkite lauro lapus.
Viską perpilkite į virtuvinį kombainą ir sutrinkite iki vientisos masės.
Jei užtepėlė labai tiršta, įpilkite 1–2 šaukštus atvėsusio virinto vandens.
Užtepėlę paskaninkite druska ir pipirais.
Sudėkite į stiklainius ir sandariai uždarykite.
Užtepėlę patiekite su skrudinta duona arba krekeriais.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė