Veganiška pavlova su mangais ir pasiflorais
-
Gaminimas 4h
-
Vidutinis
Ingredientai
-
Konservuoti avinžirniai380 g
-
Cukrus200 g
-
Citrinos0.5 vnt.
-
Pasiflora200 g
-
Augalinis grietinėlės pakaitalas300 ml
-
Cukraus milteliai2 šaukštas (-ai)
-
Pistacijos50 ml
-
Mangai1 vnt.
-
Pasiflora1 vnt.
-
Mėtapapuošimui
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 12 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Nuostabus, 100% veganiškas pyragas su konservuotu avinžirnių skysčiu (aquafaba) vietoj kiaušinių baltymų.
Įkaitinkite orkaitę iki 100°C. Skardą išklokite kepimo popieriumi.
Nupilkite konservuotų avinžirnių skystį per smulkų sietelį. Pavlovai reikia 100 ml skysčio. Avinžirnių skystį plakite iki baltumo ir purumo, taip kad apverstus dubenį aukštyn kojomis, plakinys neiškristų (taip pat kaip su kiaušinių baltymais).
Toliau plakdami, pamažu suberkite cukrų (po 50 g). Kai tešla taps tvirta ir blizgi, morengas bus paruoštas. Pabaigoje supilkite citrinos sultis.
Suformuokite apvalų pyrago pagrindą. Kraštus padarykite šiek tiek aukštesnius.
Kepkite apie 2,5 val., kol morengas lengvai nusiims nuo kepimo popieriaus. Palikite orkaitės dureles praviras ir leiskite morengui visiškai atvėsti.
Pasiflorus perpjaukite per pusę, iškabinkite jų turinį ir sudėkite į dubelį. Supilkite augalinį grietinėlės pakaitalą ir cukraus pudrą ir viską gerai išplakte.
Sukapokite nuluptas pistacijas. Mangą nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Paruoškite pasiflorus.
Ant atvėsusio morengo sudėkite kremą ir papuoškite mangu bei pasifloru. Pabarstykite pistacijomis ir, jei norite, mėtų lapeliais.