Veganiška žirnelių bei pistacijų užtepėlė
-
Gaminimas 20min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
užšaldyti žirneliai300 g
-
žalia citrina0.5 vnt.
-
pistacijos150 g
-
kapotos petražolės40 g
-
kapoti krapai2 šaukštas (-ai)
-
druska ir pipiraipagal skonį
-
šaltas virintas vanduo60 ml
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Žirnelius išvirkite nedideliame kiekyje pasūdyto vandens (kad vos apsemtų). Virkite 5 min. – jie turi likti traškūs ir nepakeitę spalvos. Nukoškite.
Išspauskite pusės citrinos sultis.
Išlukštenkite pistacijas ir sumaišykite visus užtepėlės ingredientus bei elektriniu trintuvu sutrinkite iki vientisos masės. Jei per tiršta, įpilkite daugiau šalto virinto vandens.
Patarimas. Tinka valgyti su duonos skrebučiais arba jaunomis su lupena keptomis bulvytėmis.