Veganiškas juodųjų serbentų ir mangų tortas
-
Gaminimas 2h
-
Vidutinis
Ingredientai
Tešla
-
Margarinas kepiniams150 g
-
Kokosų aliejus Rimi Planet30 g
-
Bananai40 g
-
Druska0.5 šaukštelis (-iai)
-
Cukraus milteliai1 šaukštelis (-iai)
-
Augalinis gėrimas30 ml
-
Kvietiniai miltai RIMI 405D250 g
Mango putėsiai
-
Greitai užšaldyti mangai RIMI300 g
-
Avižų grietinėlė250 ml
-
Augalinis gėrimas100 ml
-
Augalinis želatinos pakaitalas10 g
-
Sirupas30 ml
-
Citrinų rūgštis0.3 šaukštelis (-iai)
Serbentų putėsiai
-
Greitai užšaldyti juodieji serbentai RIMI300 g
-
Cukrus RIMI60 g
-
Vanduo200 ml
-
Augalinis želatinos pakaitalas AGAR AGAR10 g
-
Fermentuotas sojos produktas su kokosu250 g
Riešutų karamelė
-
Cukrus RIMI100 g
-
Migdolų drožlės RIMI50 g
-
Margarinas kepiniams, be pieno ICA80 g
-
Avižų gėrimas ICA30 ml
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Jei neturite šviežių juodųjų serbentų ar mangų, puikiai tiks ir šaldyti!
Tešlos ingredientus sudėkite į virtuvinį kombainą ir sutrinkite į tešlą.
Jei reikia, įdėkite daugiau miltų ar augalinio gėrimo.
Iškočiokite du apskritimus ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15 minučių.
Atvėsinkite.
Vieną sluoksnį dėkite į torto formą kaip pagrindą.
Pasigaminkite karamelę.
Keptuvėje ant silpnos ugnies ištirpinkite cukrų.
Kai cukrus ištirps, suberkite migdolus, leiskite jiems šiek tiek karamelizuotis.
Tada supilkite avižų pieną ir margariną.
Užvirkite ir supilkite į torto formą.
Atvėsinkite.
Paruoškite kremus, pradėkite nuo juodųjų serbentų.
Sutrinkite serbentus su vandeniu ir cukrumi (rekomenduoju išspausti per sietelį, kad atsikratytumėte sėklų).
Juodųjų serbentų masę pakaitinkite su agaro agaru.
Kai užvirs, supilkite masę į dubenį ir supilkite augalinį jogurto pakaitalą.
Masė supilkite į torto formą ir palikite atvėsti. Šaldyti nebūtina, temperatūrai pasiekus apie 36 laipsnius, masė ims stingti.
Kai masė sustings ant viršaus uždėkite antrą tešlos paplotėlį.
Mangą sutrinkite su klevų sirupu ir citrinos rūgštimi.
Išplakite avižų grietinėlę.
Avižų gėrimą kaitinkite su agaro agaru, kol jis ištirps.
Supilkite mangų masę, išmaišykite.
Supilkite išplaktą avižų grietinėlę, išmaišykite ir užpilkite ant pyrago.
Leiskite pyragui atvėsti šaldytuve bent 1 valandą.