Veganiškas kalėdinis gumbinių salierų kumpis
-
Gaminimas 1h 55min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai
-
šalotiniai svogūnai2 vnt.
-
baltasis vynas, skirtas maisto ruošimui100 ml
-
čiobrelis6 šakelės
-
alyvuogių aliejus100 ml
-
saliero šaknis800 g
-
druska ir pipiraipagal skonį
-
petražolės1 ryšulėlis
-
duonos džiūvėsėliai75 g
-
garstyčios2 šaukštas (-ai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.
Svogūnus nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Virkite juos vyne su čiobrelių šakelėmis tol, kol puode liks pusė vyno kiekio. Maišydami į vyną supilkite alyvuogių aliejų.
Nuskuskite saliero šaknį. Salierą kepkite orkaitėje apytiksliai 45 minutes. Apipilkite aliejumi su svogūnais ir toliau kepkite dar 45 minutes. Apipilkite vėl laikas nuo laiko.
Sumaišykite petražoles su duonos džiūvėsėliais, kad gautųsi tolygi masė.
Teptuku padenkite salierus garstyčiomis ir ant viršaus uždėkite petražolių ir džiūvėsėlių masę.
Padidinkite orkaitės temperatūrą iki 225°C.
Kepkite salierus orkaitės grilyje apytiksliai 10 minučių.Skanaus!