Veganiški sausainiai su ledais

  • Gaminimas 1h 20min
  • Vidutinis
Veganiški sausainiai su ledais

Ingredientai

Sausainiai

  • Kokosų aliejus
     100 g
  • Rudasis cukrus
     50 g
  • Baltasis cukrus
     50 g
  • Grikių miltai
     100 g
  • Kokosų miltai
     50 g
  • Kakavos milteliai
     2 šaukštas (-ai)
  • Kepimo milteliai
     1 šaukštelis (-iai)
  • Druska
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • Kokosų gėrimas
     1 šaukštas (-ai)
  • Šokolado gabaliukai
     50 g

Serviravimui

  • Veganiški ledai
     350 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Paimkite 12 cm skersmens silikonines formas.

Ant formelių dugno uždėkite ledų ir palikite sustingti šaldiklyje.

Visus sausainių ingredientus sumaišykite į vienalytę masę.

Įmaišykite susmulkintą šokoladą.

Iš sausainių masės suformuokite 8 sausainius.

Kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.

Atvėsinkite, rekomenduojame įdėti į šaldiklį.

Paimkite du sausainius ir į jų vidurį įdėkite ledus. Padarykite taip su likusiais sausainiais ir ledais.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Veganiški citrininiai ledai

11h 40min • Lengvas

Varškėčiai

20min • Lengvas