Veganiški sorų kruopų keksiukai
-
Gaminimas 8h 30min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
Sorų kruopos200 g
-
Avižų pienas250 g
-
Obuolių actas1 šaukštas (-ai)
-
Migdolų miltai1 šaukštas (-ai)
-
Druska0.25 šaukštelis (-iai)
-
Kepimo milteliai1 šaukštelis (-iai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Sorų kruopas mirkykite vandenyje per naktį ar bent 8 valandas. Prieš gamindami kruopas nuplaukite ir nusausinkite.
Tada į nedidelį dubenį supilkite avižų pieną ir įmaišykite 1 šaukštą obuolių sidro acto. Leiskite pastovėti 3–5 minutes.
Mirkytas kruopas sudėkite į trintuvą su visais kitais ingredientais (išskyrus kepimo miltelius). Maišykite, kol gausis lygi tešla. Galiausiai įmaišykite kepimo miltelius.
Ruošdami tešlą, įkaitinkite orkaitę iki 180 ° C temperatūros. Tešlą pilkite į keksiukų kepimo formą ir kepkite apie 30 minučių. Keksiukai bus iškepę, kai tikrinant tešla nebelips ant medinio pagaliuko. Ištraukite keksiukus ir leiskite jiems pastovėti bent 15 minučių.
Skanaus!