Vegetariška lazanija

  • Gaminimas 1h 30min
  • Lengvas
Vegetariška lazanija

Ingredientai

Ingredientai:

  • Pievagrybiai
     500 g
  • Alyvuogių aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • Geltonoji paprika
     1 vnt.
  • Raudonoji paprika
     1 vnt.
  • Svogūnas
     1 vnt.
  • Česnakas
     1 skiltelė (-ės)
  • Rozmarinas
     1 šaukštas (-ai)
  • Čiobreliai
     1 šaukštas (-ai)
  • Druska
      pagal skonį
  • Pipirai
      pagal skonį
  • Pomidorų pasta
     1 šaukštas (-ai)
  • Kmynai
     1 šaukštas (-ai)
  • Cinamonas
     1 šaukštas (-ai)
  • Aitriųjų paprikų dribsniai
     1 šaukštelis (-iai)
  • Raudonas vynas
     50 ml
  • Cukrus
     1 šaukštas (-ai)
  • Konservuoti pomidorai
     400 g
  • Lazanijos lakštai
     9 vnt.
  • Tarkuotas sūris
     300 g
  • Fetos sūris
     250 g
  • Pienas
     250 ml
  • Grietinėlė (10-12% rieb.)
     250 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros.

Didelėje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų.

Pievagrybius supjaustykite plonomis riekelėmis ir tolygiai paskirstykite keptuvėje.

Įdėkite supjaustytą papriką ir svogūnus į keptuvę su grybais.

Supjaustykite česnaką ir kartu su rozmarinu, čiobreliais, druska, pipirais suberkite į daržoves ir pakepinkite 8-10 minučių.

Įpilkite pomidorų pastos, kmynų, cinamono, aitriosios paprikos dribsnių, viską gerai išmaišykite ir patroškinkite dar keletą minučių.

Įpilkite vyno, cukraus, konservuotų pomidorų, viską sumaišykite ir pakepinkite dar 2–3 minutes.

Paruoškite kepimo formą. Kruopščiai ištepkite ją aliejumi.

Lazanijos lakštais padenkite visa kepimo formos dugną.

Sudėkite pusę daržovių troškinio ant makaronų lakštų.

Užbarstykite tarkuoto sūrio (pasilikite pusę viršutiniam sluoksniui) ir maždaug pusę gabalėliais supjaustyto fetos sūrio.

Formuokite kitą makaronų lakštų sluoksnį.

Sudėkite likusį daržovių troškinį, ⅓ tarkuotą ir likusį fetos sūrį.

Ant viršaus uždėkite lazanijos lakštus.

Atskirame dubenyje sumaišykite pieną ir grietinėlę.

Supilkite jį ant makaronų ir pabarstykite likusiu tarkuotu sūriu.

Indą uždenkite folija ir kepkite 40 minučių.

Tada nuimkite foliją ir kepkite dar 20-30 minučių, kol sūris taps gražios auksinės spalvos.
Lazanija patiekite šiltą.

Skanaus!

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė