Vegetariška lazanija
-
Gaminimas 1h 30min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
Pievagrybiai500 g
-
Alyvuogių aliejus2 šaukštas (-ai)
-
Geltonoji paprika1 vnt.
-
Raudonoji paprika1 vnt.
-
Svogūnas1 vnt.
-
Česnakas1 skiltelė (-ės)
-
Rozmarinas1 šaukštas (-ai)
-
Čiobreliai1 šaukštas (-ai)
-
Druskapagal skonį
-
Pipiraipagal skonį
-
Pomidorų pasta1 šaukštas (-ai)
-
Kmynai1 šaukštas (-ai)
-
Cinamonas1 šaukštas (-ai)
-
Aitriųjų paprikų dribsniai1 šaukštelis (-iai)
-
Raudonas vynas50 ml
-
Cukrus1 šaukštas (-ai)
-
Konservuoti pomidorai400 g
-
Lazanijos lakštai9 vnt.
-
Tarkuotas sūris300 g
-
Fetos sūris250 g
-
Pienas250 ml
-
Grietinėlė (10-12% rieb.)250 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros.
Didelėje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų.
Pievagrybius supjaustykite plonomis riekelėmis ir tolygiai paskirstykite keptuvėje.
Įdėkite supjaustytą papriką ir svogūnus į keptuvę su grybais.
Supjaustykite česnaką ir kartu su rozmarinu, čiobreliais, druska, pipirais suberkite į daržoves ir pakepinkite 8-10 minučių.
Įpilkite pomidorų pastos, kmynų, cinamono, aitriosios paprikos dribsnių, viską gerai išmaišykite ir patroškinkite dar keletą minučių.
Įpilkite vyno, cukraus, konservuotų pomidorų, viską sumaišykite ir pakepinkite dar 2–3 minutes.
Paruoškite kepimo formą. Kruopščiai ištepkite ją aliejumi.
Lazanijos lakštais padenkite visa kepimo formos dugną.
Sudėkite pusę daržovių troškinio ant makaronų lakštų.
Užbarstykite tarkuoto sūrio (pasilikite pusę viršutiniam sluoksniui) ir maždaug pusę gabalėliais supjaustyto fetos sūrio.
Formuokite kitą makaronų lakštų sluoksnį.
Sudėkite likusį daržovių troškinį, ⅓ tarkuotą ir likusį fetos sūrį.
Ant viršaus uždėkite lazanijos lakštus.
Atskirame dubenyje sumaišykite pieną ir grietinėlę.
Supilkite jį ant makaronų ir pabarstykite likusiu tarkuotu sūriu.
Indą uždenkite folija ir kepkite 40 minučių.
Tada nuimkite foliją ir kepkite dar 20-30 minučių, kol sūris taps gražios auksinės spalvos.
Lazanija patiekite šiltą.
Skanaus!