Vegetariška lazanija
-
Gaminimas 2h 10min
-
Vidutinis
Ingredientai
Lazanija
-
Lazanijos lakštai9 vnt.
-
Cukinijos2 vnt.
-
Baklažanas1 vnt.
-
Raudonosios paprikos3 vnt.
-
Alyvuogių aliejuskepimui
-
Pesto padažas2 šaukštas (-ai)
-
Balzaminis actas2 šaukštas (-ai)
-
Pomidorų padažas400 ml
-
Tarkuotas sūris Mozzarella300 g
-
Tarkuotas sūris Grana Padano100 g
Bešamelio padažas
-
Sviestas2 šaukštas (-ai)
-
Alyvuogių aliejus1 šaukštas (-ai)
-
Kvietiniai miltai1.5 šaukštas (-ai)
-
Druska1 žiupsnelis
-
Itališki prieskoniai1 šaukštelis (-iai)
-
Šiltas pienas400 ml
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Paprikas perpjaukite pusiau ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Sudėkite į dubenį ir kepkite 25 minutes. Uždenkite folija ir leiskite atvėsti. Paprikoms atvėsus jas nulupkite ir pašalinkite sėklas.
Bešamelio padažas ruošiamas lygiagrečiai. Puode ištirpinkite sviestą su aliejumi, suberkite druską, prieskonius ir miltus. Suberkite miltus ir po 1 minutės supilkite šiltą pieną ir virkite, kol gausis tirštas padažas.
Baklažanus ir cukinijas supjaustykite griežinėliais ir apkepkite iš abiejų pusių keptuvėje alyvuogių aliejuje.
Apkeptas daržoves ir paprikas suberkite į dubenį, supilkite pesto ir balzamiko actą.
Kepimo formoje pirmiausia užpilkite šiek tiek bešamelio padažo, tada dėkite lazanijos lakštus, pomidorų padažą, daržoves, bešamelio padažą ir sūrį.
Dėkite kelis sluoksnius ta pačia tvarka. Ant viršaus užpilkite bešamelio padažo, cukinijas ir sūrį.
Uždenkite folija arba dangčiu ir kepkite 170 laipsnių temperatūroje 1 val. Nuimkite dangtį ir kepkite dar 15 minučių 190 laipsnių temperatūroje, kad lazanijos paviršius apskrustų.