Vegetariška lazanija

  • Gaminimas 1h
  • Vidutinis
Vegetariška lazanija

Ingredientai

Lazanija

  • švieži lazanijos lakštai
     200 g

Pomidorų padažas

  • valgomasis svogūnėlis arba geltonasis svogūnas (1 valgomasis svogūnėlis atitinka 1 geltonąjį svogūną)
     1 vnt.
  • česnako skiltelės
     2 skiltelė (-ės)
  • alyvuogių aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • smulkinti pomidorai
     500 g
  • cukrus
     1 šaukštelis (-iai)

Riebios grietinės padažas

  • cukinija
     300 g
  • grietinė
     400 ml
  • tarkuotas parmezano sūris
     85 g
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Serviravimui

  • įvairios salotos
      pagal skonį
  • gražgarstės
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Vegetariškas lazanijos variantas, kuriame mėsą pakeiskite tirštu pomidorų padažu ir sluoksniuokite su puikiu riebios grietinės padažu ir cukinijomis. Subrandinta orkaitėje išeina nuostabaus skonio lazanija.
Įkaitinkite orkaitę iki 225 °C.
Pomidorų padažas: nulupkite ir supjaustykite ar susmulkinkite svogūną ir česnaką. Pakepinkite svogūną aliejuje, įdėkite pomidorus ir cukrų. Virkite 5–10 min.
Riebios grietinės padažas: supjaustykite cukiniją stambiais gabalais. Supilkite riebią grietinę ir virkite apie 5 min. Įmaišykite į padažą sūrį, pagardinkite druska ir pipirais.
Padalinkite lazanijos lakštus į 3–4 vienodo dydžio didelius gabalus (4 porc.). Nedidelį pomidorų padažo kiekį supilkite ant orkaitei tinkamos formos dugno. Sluoksniuokite lazanijos lakštus su pomidorais ir riebios grietinės padažu. Pasilikite kiek baltojo padažo ir užtepkite jį ant viršaus. Apibarstykite trupučiu tarkuoto parmezano sūrio
Kepkite orkaitės viduryje apie 20 min.

Serviravimui: patiekite lazaniją su įvairiomis salotomis ir gražgarstėmis.

Panašūs receptai