Vegetariška lęšių apkepėlė su imbierais
-
Gaminimas 1h 25min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai
-
raudonieji lęšiai300 g
-
imbiero šaknis200 g
-
česnakas1 vnt.
-
morka2 vnt.
-
pastarnoko šaknis1 vnt.
-
saliero šaknis0.5 kg
-
svogūnas1 vnt.
-
alyvuogių aliejus100 g
-
trinti pomidorai200 g
-
žalioji citrina0.5 vnt.
-
„Garam masala“ prieskonių mišinys0.5 šaukštelis (-iai)
-
pipirai ir jūros druskapagal skonį
-
kiaušiniai4 vnt.
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Lęšius išvirkite pagal pakuotėje nurodytą instrukciją.
Česnaką (4 skilteles) sutrinkite, imbierą (3 cm.) smulkiai sutarkuokite. Morkas, pastarnoką ir salierą sutarkuokite. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais. Keptuvėje lengvai įkaitintame aliejuje apkepkite česnaką, imbierą ir svogūną. Įdėkite tarkuotų daržovių ir apkepkite. Supilkite trintus pomidorus ir lengvai patroškinkite 2–3 min.
Viską sukrėskite į elektrinį smulkintuvą, užpilkite citrinos sultimis, pagardinkite prieskoniais ir sutrinkite iki vientisos masės. Įpilkite likusį aliejų ir įmuškite kiaušinius. Dar kartą viską sutrinkite ir sukrėskite į kepimo formą. Pašaukite į iki 180 oC įkaitintą orkaitę 50–60 min.
Skanaus!