Vegetariška moliūgų sriuba
-
Gaminimas 30min
-
Lengvas
Ingredientai
Patiekalo ingredientai
-
alyvuogių aliejus1 šaukštas (-ai)
-
svogūnėlis (angl. „shallot“)0.5 vnt.
-
nedidelis sviestinis moliūgas2 kg
-
česnakas1 vnt.
-
rozmarinas1 vnt.
-
daržovių sultinys1 L
-
Kokosų gėrimas240 ml
-
migdolai30 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Puode įkaitinkite aliejų, berkite susmulkintą česnaką (4 skilteles), svogūną. Moliūgą nulupkite, supjaustykite kubeliais ir suverskite į puodą. Kepinkite kelias minutes su svogūnais ir česnakais. Supilkite paruoštą daržovių sultinį, įmeskite rozmarinų šakelę. Daržoves virkite, kol suminkštės.
Tuomet trinkite per sietą arba virtuviniu kombainu. Sriubą pagardinkite druska ir pipirais, supilkite kokosų gėrimą. Migdolus pakepinkite 200 °C laipsnių temperatūros orkaitėje 3–4 minutes. Pilkite sriubą į dubenėlį, pabarstykite kepintais migdolais ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.