Vegetariška panna cotta su šokoladu ir pipirmėtėmis
-
Gaminimas 1h
-
Vidutinis
Ingredientai
-
Pienas400 ml
-
Grietinėlė200 ml
-
Agaras15 g
-
Ekologiškas šokolado ir lazdyno riešutų kremas180 g
-
Klevų sirupas160 ml
-
Pipirmėtės1 ryšulėlis (-iai)
-
Žaliųjų citrinų sultys1 vnt.
-
Braškės300 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Pasigaminkite pirmąjį kremą – užvirinkite 200 ml pieno su 100 ml grietinės ir 7,5 g agaro. Įpilkite šokoladinio kremo ir išmaišykite. Supilkite į dubenį ir atvėsinkite, kol sustings.
Kai sustings - pagaminkite antrą kremą. Pipirmėtes sutrinkite su klevų sirupu, supilkite žaliųjų citrinų sultis. 200 ml pieno užvirinkite kartu su 100 ml grietinėlės ir 7,5 g agaro. Sumaišykite su mėtų sirupu ir persijokite per sietelį. Supilkite į dubenį, atvėsinkite.
Papuoškite braškėmis.