Vegetariški avokadų suktinukai

  • Gaminimas 15min
  • Lengvas
Vegetariški avokadų suktinukai

Ingredientai

Ingredientai:

  • avokadai
     2 vnt.
  • jūros dumblių lapai
     4 vnt.
  • agurkas
     300 g
  • sezamo sėklos
     50 g
  • aitriosios paprikos milteliai
      pagal skonį
  • kinrožių daigai
     50 g

Omletui:

  • kiaušiniai
     2 vnt.
  • pienas arba augalinis pienas
     2 šaukštas (-ai)
  • druska
      pagal skonį
  • aliejus (kepimui)
     1 šaukštas (-ai)
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

 Pirmiausia pasiruoškite visus produktus. Avokadus nulupkite ir sutrinkite šakute. Agurkus nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Produktus sudėliokite į keturias lygias dalis. 

Pagaminkite omletą. Dubenėlyje suplakite kiaušinius su pienu. Paskaninkite kiaušinių plakinį druska ir pipirais. Ant vidutinės kaitros įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Iškepkite du plonus (kaip lietiniai blynai) omletus. Omletus susukite, perpjaukite išilgai per pusę ir atvėsinkite. 

 Jūros dumblių lapus pasidėkite ant sausos pjaustymo lentos. Ant jų dėkite pasiruoštus produktus, trintus avokadus, agurko griežinėlius, kinrožių daigus, pabarstykite sezamo sėklų, aitriosios paprikos miltelių. Dėkite kinrožių daigus ir omletą. 

 Susukite Nori lapą ir supjaustykite į 6-8 gabaliukus. 

Suktinukus galite patiekti su sojų padažu.
 

Jeigu norite pagaminti veganišką versiją, omletą pakeiskite tofu sūriu.

Patarimas

Nesunokusius avokadus sudėkite į storą popierinį maišelį ir laikykite kambario temperatūroje, kol sunoks. Norėdami juos išlaikyti ilgiau, jau sunokusius įdėkite į plastikinį maišelį, o šį –  į šaldytuvą.

Panašūs receptai