Vegetariški avokadų suktinukai
-
Gaminimas 15min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
avokadai2 vnt.
-
jūros dumblių lapai4 vnt.
-
agurkas300 g
-
sezamo sėklos50 g
-
aitriosios paprikos milteliaipagal skonį
-
kinrožių daigai50 g
Omletui:
-
kiaušiniai2 vnt.
-
pienas arba augalinis pienas2 šaukštas (-ai)
-
druskapagal skonį
-
aliejus (kepimui)1 šaukštas (-ai)
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Pirmiausia pasiruoškite visus produktus. Avokadus nulupkite ir sutrinkite šakute. Agurkus nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Produktus sudėliokite į keturias lygias dalis.
Pagaminkite omletą. Dubenėlyje suplakite kiaušinius su pienu. Paskaninkite kiaušinių plakinį druska ir pipirais. Ant vidutinės kaitros įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Iškepkite du plonus (kaip lietiniai blynai) omletus. Omletus susukite, perpjaukite išilgai per pusę ir atvėsinkite.
Jūros dumblių lapus pasidėkite ant sausos pjaustymo lentos. Ant jų dėkite pasiruoštus produktus, trintus avokadus, agurko griežinėlius, kinrožių daigus, pabarstykite sezamo sėklų, aitriosios paprikos miltelių. Dėkite kinrožių daigus ir omletą.
Susukite Nori lapą ir supjaustykite į 6-8 gabaliukus.
Suktinukus galite patiekti su sojų padažu.
Jeigu norite pagaminti veganišką versiją, omletą pakeiskite tofu sūriu.
Patarimas
Nesunokusius avokadus sudėkite į storą popierinį maišelį ir laikykite kambario temperatūroje, kol sunoks. Norėdami juos išlaikyti ilgiau, jau sunokusius įdėkite į plastikinį maišelį, o šį – į šaldytuvą.