Vegetariški kreminiai makaronai be glitimo su smidrais ir riešutais
-
Gaminimas 31min
-
Vidutinis
Ingredientai
Patiekalo ingredientai
-
Makaronai juostelėmis be glitimo300 g
-
Aliejus1 šaukštas (-ai)
-
Graikiniai riešutai100 g
-
Šparaginės pupelės250 g
-
Įvairūs mėgstami grybai100 g
-
Česnakas1 vnt.
-
Daržovių sultinys1 kubelis
-
Avižų grietinėlė500 ml
-
Citrina0.25 vnt.
-
Petražolės3 šaukštas (-ai)
-
Druska ir pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Išvirkite makaronus pagal pakuotėje nurodytą instrukciją. Perplaukite šaltu virintu vandeniu, pašlakstykite aliejumi, išmaišykite, kad ne taip suliptų, ir atsidėkite.
Į vidutiniškai įkaitintą keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus, suberkite riešutus ir kepkite, kol paruduos. Atsidėkite.
Nurėžkite kietuosius šparagų galus, nuskuskite ir įstrižai supjaustykite panašaus ilgio lazdelėmis. Jas pavirkite sūdytame vandenyje apie 2 min. ir atidėkite.
Grybus stambiai supjaustykite. Į vidutiniškai įkaitintą didelę keptuvę įpilkite aliejaus, sudėkite grybus ir kepkite 4–5 min. arba, kol suminkštės. Tuomet įmeskite susmulkintus česnakus (2 skilteles) ir kepkite, iki suminkštės. Į keptuvę supilkite sultinį, citrinos sultis, kokosų pieną ir viską patroškinkite 10 min.
Tuomet sumeskite šparagus, kapotas petražoles, makaronus, druską, pipirus ir išmaišykite. Patiekite lėkštėse, ant viršaus pabarstykite riešutų.
Skanaus!