Vegetariški kukuliai su parmezano padažu ir smailiagūžiu kopūstu

  • Gaminimas 45min
  • Vidutinis
Vegetariški kukuliai su parmezano padažu ir smailiagūžiu kopūstu

Ingredientai

  • Baltagūžiai kopūstai
     600 g
  • sviestas
     2 šaukštas (-ai)
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Vegetariški kukuliai

  • sojų faršas
     600 g
  • juodieji pipirai
      pagal skonį
  • daržovių sultinys
     2 šaukštas (-ai)
  • saulėje džiovintų pomidorų kremas
     2 šaukštas (-ai)
  • kukurūzų aliejus
     1 šaukštas (-ai)

  • spagečiai
     500 g

Parmezano padažas

  • geltonasis svogūnas
     1 vnt.
  • česnakas
     1 skiltelė (-ės)
  • daržovių sultinys
     1 šaukštas (-ai)
  • vanduo
     250 ml
  • plakamoji grietinėlė
     100 ml
  • kukurūzų krakmolas
     2 šaukštelis (-iai)
  • tarkuotas parmezanas
     200 g

  • petražolės
     1 ryšulėlis (-iai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Skanius vegetariškus kukulius pagaminsite iš vegetariško faršo, pagardinto saulėje džiovintų pomidorų kremu ir sultiniu. Patiekiama su skaniu padažu su svogūnais, česnaku ir parmezanu. Garnyrui – makaronai ir orkaitėje skrudintas smailiagūžis kopūstas.
Atitirpinkite faršą.
Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros.
Nuvalykite smailiagūžį kopūstą ir supjaustykite į 8 dalis. Sudėkite dalis į skardą. Ištirpinkite sviestą ir apšlakstykite. Pagardinkite druska ir pipirais.
Įdėkite skardą į orkaitės vidurį ir kepkite apie 30 minučių.
Vegetariški kukuliai: sumaišykite faršą su juodaisiais pipirais, sultiniu ir saulėje džiovintų pomidorų kremu.
Suformuokite iš faršo kukulius ir kepkite juos vartydami pusėje aliejaus keptuvėje apie 5 minutes.
Išvirkite spagečius pagal instrukcijas ant pakuotės.
Parmezano padažas: nulupkite ir supjaustykite svogūnėlį ir česnaką, pakepinkite likusiame aliejuje. Supilkite sultinį, vandenį ir grietinėlę. Virkite apie 5 minutes. Išmaišykite kukurūzų krakmolą nedideliame vandens kiekyje ir įmaišykite į padažą.
Smulkiai sutarkuokite parmezaną trintuve. Suberkite sūrį į padažą ir suplakite padažą iki vientisos masės trintuvu. Pagardinkite pipirais.
Stambiai supjaustykite petražoles.
Patiekite vegetariškus kukulius su keptu smailiagūžiu kopūstu, parmezano padažu ir spagečiais. Apibarstykite petražolėmis.

Panašūs receptai