Vegetariški virtinukai su varškės sūriu, bulvėmis ir traškiais svogūnais
-
Gaminimas 1h
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai tešlai:
-
kvietiniai miltai500 g
-
šiltas vanduo200 ml
-
minkštas sviestas50 g
-
kiaušiniai1 vnt.
-
kiaušinių tryniai2 vnt.
-
druska1 šaukštelis (-iai)
Ingredientai įdarui:
-
bulvės0.5 kg
-
ekologiškas varškės sūris150 g
-
svogūnas1 vnt.
-
sviestas ghi2 šaukštas (-ai)
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 3 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Išvirkite bulves ir dar karštas sugrūskite, tada – atvėsinkite. Į bulves sudėkite iki traškumo apkepintus svogūnus ir sutrupintą varškės sūrį. Paskaninkite druska ir pipirais. Viską gerai išmaišykite.
Miltus supilkite ant stalviršio, padarykite miltuose duobutę ir supilkite minkštą sviestą, kiaušinį, kiaušinių trynius, druską ir po truputį pilkite vandenį. Užminkykite minkštą tešlą. Ją uždenkite audiniu ir 15 minučių palaikykite.
Tada iškočiokite tešlą ir, naudodamiesi stikline ar apvalia formele, išpjaustykite iš tešlos apskritus paplotėlius. Į kiekvieno jų vidurį dėkite šiek tiek įdaro ir, perlenkę pusiau, kruopščiai užlankstykite kraštus.
Paruoštus virtinukus išdėliokite ant padėklo ir įkiškite į šaldiklį. Sušalusius virtinukus nuėmę nuo padėklo suberkite į šaldyti skirtą maišelį. Taip juos galite laikyti iki 1 mėnesio. Galite virti ir iš karto. Po to, kai virtinukai iškils į paviršių, juos dar virkite 8–10 minučių.
Patiekite su skrudintais svogūnais ir graikišku jogurtu.