Velykiniai sausainiai
-
Gaminimas 1h 15min
-
Vidutinis
Ingredientai
-
Miltai300 g
-
Cukraus milteliai150 g
-
Vanilinis cukrus2 šaukštelis (-iai)
-
Sviestas150 g
-
Kiaušiniai1 vnt.
-
Abrikosų uogienė150 g
-
Cukraus milteliai
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Į dubenį suberkite miltus, cukrų ir vanilinį cukrų.
Sudėkite sviestą ir viską rankomis sutrinkite iki purių trupinių.
Įmuškite kiaušinį ir viską išmaišykite.
Tešlą palaikykite šaldytuve bent 15 minučių.
Pabarstykite stalviršį miltais ir iškočiokite tešlą.
Suformuokite kiaušinio formos sausainius su iš anksto pasidarytu trafaretu arba specialia sausainių formele.
Pusėje sausainių išspauskite kiaušinio trynio formos skylutę.
Kepkite sausainius 180 ° C temperatūroje 12-15 minučių iki auksinės rudos spalvos.
Iškeptiems sausainiams leiskite visiškai atvėsti.
Pagrindo sausainius užtepkite uogienės sluoksniu.
Viršutinę sausainių dalį gausiai padenkite cukraus pudra.
Sujunkite sausainio pagrindą su viršutine dalimi, kad susidarytų baltas kiaušinis su tryniu.