Velykinis pyragas su avietėmis
-
Gaminimas 1h
-
Vidutinis
Ingredientai
Pagrindas
-
Gliaudyti migdolai RIMI200 g
-
Cukrus RIMI200 g
-
Laisvai laikomų vištų kiaušinių baltymai6 vnt.
Įdaras ir papuošimas
-
Laisvai laikomų vištų kiaušinių tryniai6 vnt.
-
Cukrus RIMI150 g
-
Pasterizuota grietinėlė RIMI, 30 %400 ml
-
Kukurūzų krakmolas1 šaukštas (-ai)
-
Sviestas RIMI100 g
-
Migdolų riekelės RIMI50 g
-
Avietėspapuošimui
Avietės, sutrintos su cukrumi
-
Šaldytos avietės RIMI250 g
-
Cukraus milteliai1 šaukštas (-ai)
-
Žaliosios citrinos1 vnt.
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 10 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Ant kepimo popieriaus nupieškite du maždaug 22 cm skersmens apskritimus (skirtus 10 gabaliukų). Juos patepkite sviestu.
Pagrindai: Migdolus susmulkinkite virtuviniu kombainu arba sumalkite migdolų trintuve. Sumaišykite su cukrumi. Išplakite kiaušinių baltymus iki standžių putų. Įmaišykite migdolų mišinį. Tešlą paskleiskite į apskritimus. Kepkite orkaitės viduryje maždaug 20 minučių. Palikite pagrindus atvėsti ant grotelių.
Avietės sutrintos su cukrumi: Atitirpinkite avietes. Sumaišykite visus produktus ir prieš patiekdami palikite mišinį pastovėti kambario temperatūroje.