Velykų Boba

  • Gaminimas 1h 25min
  • Vidutinis
Velykų Boba

Ingredientai

Pagrindas

  • Sviestas
     75 g
  • Miltai
     240 g
  • Cukrus
     110 g
  • Plakamoji grietinėlė
     115 g
  • Kiaušinių tryniai
     3 vnt.
  • Riešutai
     30 g
  • Džiovinti abrikosai
     30 g
  • Džiovintos slyvos
     30 g
  • Marmeladas
     30 g
  • Mielės
     30 g
  • Druska
     2 g

Papuošimas

  • Cukraus milteliai
     200 g
  • Kiaušinio baltymas
     1 vnt.
  • Citrinos rūgštis
     1 žiupsnelis
  • Cukriniai pabarstukai
     

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Vienas populiariausių tradicinių Velykų patiekalų.

Mieles sumaišykite su cukrumi (apie 20 g), įpilkite 50 g šiltos grietinėlės.

Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi, supilti minkštą sviestą, druską, tada supilti likusią šiltą grietinėlę. Įmaišykite mieles, palaipsniui įmaišykite miltus, gerai išmaišykite ir sudėkite į dubenį. Uždenkite masę rankšluosčiu ir padėkite į šiltą vietą apie 45 minutes.

Masei iškilus dedame smulkintus abrikosus, riešutus, slyvas, marmeladą, viską išmaišome ir supilame į riebalais pateptą formelę, dedame į šiltą vietą, kad dar šiek tiek pakiltų (apie 20 min.).

Tada kepkite 190-200 ° C temperatūroje apie 15-20 minučių, kol įkišus medinį pagaliuką tešla prie jo nebeprilips. 

Glaistymas: šaltus kiaušinių baltymus pradėkite plakti, palaipsniui berdami cukraus pudrą. Plakite iki standžių putų ir galiausiai įberkite žiupsnelį citrinos rūgšties. Glajų ant pyrago pilkite iš karto, nes jis gana greitai stingsta. Jei norite, kad glajus būtų minkštesnis, tuomet cukraus pudros dėtkite mažiau. Pabaigai papuoškite cukriniais papuošimais. 

Panašūs receptai

Pomidorų bruschetta

30min • Vidutinis
Kotryna Stankuvė
Ko nors skanaus