Velykų Boba
-
Gaminimas 1h 25min
-
Vidutinis
Ingredientai
Pagrindas
-
Sviestas75 g
-
Miltai240 g
-
Cukrus110 g
-
Plakamoji grietinėlė115 g
-
Kiaušinių tryniai3 vnt.
-
Riešutai30 g
-
Džiovinti abrikosai30 g
-
Džiovintos slyvos30 g
-
Marmeladas30 g
-
Mielės30 g
-
Druska2 g
Papuošimas
-
Cukraus milteliai200 g
-
Kiaušinio baltymas1 vnt.
-
Citrinos rūgštis1 žiupsnelis
-
Cukriniai pabarstukai
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Vienas populiariausių tradicinių Velykų patiekalų.
Mieles sumaišykite su cukrumi (apie 20 g), įpilkite 50 g šiltos grietinėlės.
Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi, supilti minkštą sviestą, druską, tada supilti likusią šiltą grietinėlę. Įmaišykite mieles, palaipsniui įmaišykite miltus, gerai išmaišykite ir sudėkite į dubenį. Uždenkite masę rankšluosčiu ir padėkite į šiltą vietą apie 45 minutes.
Masei iškilus dedame smulkintus abrikosus, riešutus, slyvas, marmeladą, viską išmaišome ir supilame į riebalais pateptą formelę, dedame į šiltą vietą, kad dar šiek tiek pakiltų (apie 20 min.).
Tada kepkite 190-200 ° C temperatūroje apie 15-20 minučių, kol įkišus medinį pagaliuką tešla prie jo nebeprilips.
Glaistymas: šaltus kiaušinių baltymus pradėkite plakti, palaipsniui berdami cukraus pudrą. Plakite iki standžių putų ir galiausiai įberkite žiupsnelį citrinos rūgšties. Glajų ant pyrago pilkite iš karto, nes jis gana greitai stingsta. Jei norite, kad glajus būtų minkštesnis, tuomet cukraus pudros dėtkite mažiau. Pabaigai papuoškite cukriniais papuošimais.