Velykų pyragas
-
Gaminimas 1h 35min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai tešlai:
-
Sviestas75 g
-
Miltai240 g
-
Cukrus110 g
-
Grietinėlė115 g
-
Kiaušiniai3 vnt.
-
Riešutai30 g
-
Džiovinti abrikosai30 g
-
Džiovintos slyvos30 g
-
Marmeladas30 g
-
Sausos mielės30 g
-
Druska1 šaukštelis (-iai)
Ingredientai glazūrai:
-
Miltelinis cukrus200 g
-
Kiaušinio baltymas1 vnt.
-
Citrinos rūgštisžiupsnelis
-
Torto papuošimai
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Mieles sumaišykite su cukrumi (apie 20 g), įpilkite 50 g šiltos grietinėlės.
Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi, įdėkite minkšto sviesto, druskos, tada supilkite likusią šiltą grietinėlę. Įmaišykite mieles, pamažu suberkite miltus, gerai išmaišykite ir sudėkite į dubenį. Uždenkite masę rankšluosčiu ir padėkite į šiltą vietą maždaug 45 minutėms.
Kai masė pakils, suberkite smulkintus abrikosus, riešutus, slyvas, marmeladą, viską sumaišykite ir sukrėskite į aliejumi ar riebalais pateptą kepimo formą. Ją padėkite į šiltą vietą, kad tešla dar šiek tiek pakiltų (apie 20 minučių).
Tada kepkite 190-200° C temperatūroje apie 15-20 minučių, kol tešla tikrinant nebelips prie medinio pagaliuko.
Paruoškite glazūrą:
šluotele plakite kiaušinio baltymą – kai susidarys putos, įberkite cukraus pudros. Plakite iki standžių putų ir galiausiai įberkite žiupsnelį citrinos rūgšties. Nedelsdami glazūruokite šiek tiek atvėsusį pyragą, nes glazūra gana greitai kietėja. Jei norite, kad glazūra būtų minkštesnė, pilkite mažiau cukraus pudros.
Skanaus!